Бранимир Митов: Симитли е един от двата града в Югозападна България, които се включват в „Нощта на театрите“

16 Ноември 2019 | 09:25
2 коментара
Култура

. Симитли е един от двата града в Югозападна България, които се включват в „Нощта на театрите“. Това каза за Радио „Фокус“  Бранимир Митов, директор на Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“. Той припомни, че събитието в цяла България, в това число и в Симитли, ще се проведе днес. „В инициативата ще се включат всички по-големи градове в страната, където има театри. Лично аз съм много щастлив, че Симитли е един от тези градове. Важно е да отбележим, че в Югозападна България, инициативата се провежда само в два града - Благоевград и Симитли. Това от своя страна показва, че в Симитли много сериозно се работи в посока развитието на театъра. Там, освен че има желание на публиката да се състой такова мероприятие, има и всички необходими условия - предоставен е прекрасен салон, топла зрителна зала и най-важното - имаме зрители, любители на театъра“, каза още Митов.

Той добави, че в съботния ден програмата ще започне в 10.00 часа с „Приказка за най-малките“, което е детска пиеса и е подходяща за най – малките жители на община Симитли. „От 15.00 часа ще представим една много интересна пиеса, която се казва „Играем Шекспир“. Това са три емблематични откъса по Шекспир, които ще ни бъдат показани от една новосъздадена трупа към Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“, която се казва „Адмиралтейци“. Новото тази година е, че ще бъде открита изложба на Мария Иванова, която е актриса и художник. Желаещите ще могат да разгледат произведенията ѝ от 16.00 часа.

Програмата ни включва и представяне на децата от театралната школата в град Симитли, които от 17.00 часа ще можем да видим с постановката „Двубой“ по Иван Вазов. Представлението се радва на изключителен успех и събира доста публика. 18.30 часа е началото на постановката на Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“ - „Поличба“ по „Боряна“ на Йордан Йовков“, допълни Митов. Той подчерта, че ще има пет събития, които ще се случат в Читалище „Св. Климент Охридски“ в град Симитли, като всички ще бъдат с вход свободен за посетителите.

Добавени коментари

Мая публикува:
16 Ноември 2019 | 23:16
Господине,явно не ви излязоха сметките и ,оттук нататъкСимитли,кьде ти е Шопова
Йоанка публикува:
16 Ноември 2019 | 13:26
В Симитли театралната програма е и денонощна и през цялата година ....в сградата на центъра , която за някой стана бардак.

Добавете Вашия коментар

TOP