Борисов за хакера, ударил НАП: Такива вълшебници трябва да работят за държавата

17 юли 2019 | 11:12
1 коментара
Борисов за хакера, ударил НАП: Такива вълшебници трябва да работят за държавата

Имаме уникални мозъци и вълшебници в IT сектора. Хакването на системата на НАП от 20-годишен хакер показва, че образованието става все по-добро.

С тези думи премиерът Бойко Борисов коментира обявеното от МВР залавяне да човека, източил данните на 5 млн българи от масивите на НАП.

“Образованието става все по-добро, особено в сферата на информационните технологии имаме истински вълшебници. Много са млади и кадърни и вчера като задържахме един от хората, такива тежки киберзащити, толкова мощни познания и умения има, че ако работи за държавата, ще е добре”, каза премиерът.

Горанов, трябва да се помисли как такива вълшебници, тези деца да работят за държавата, поръча Борисов на финансовия министър.

“Срещу нас имаме уникални деца, защото това е младеж. Подготовката им в тази сфера е много добра и е на над световно ниво”, заяви премиерът. Борисов коментира още, че НАП предоставя над 114 услуги и винаги една защита била по-слаба от нападателите.


Борисо-о-о-в,Борисов! публикува:
17 юли 2019 | 12:05
"Срещу нас имаме уникални деца...Това показва,че образованието става все по-добро." Ами това значи,че си на ясно със състоянието в България. Защо не подобриш заплащането на учителите,на младите специалисти,на тези,които заслужават??? За сметка на тези търтеи,които си начукал по твоите канцеларии! С излишно високи заплати,които не могат да изразходват и се чудят с какви излишни луксове да се обграждат-себе си,деца и внуци... Толкова ли не ти пропива в пипето,ако не е Тиква??? Затова тези млади и умни хора,ако не избягат в чужбина,се чудят тука какво да правят и се "самообразоват" ето-по този начин.

Добавете Вашия коментар!