Борисов: Всяко населено място е важно за нас, независимо от коя партия е кметът

17 Януари 2021 | 11:51
0 коментара
Общество

"Всяко населено място е важно за нас, независимо от коя партия е кметът". Това каза премиерът Бойко Борисов, който посети средно училище "Св. св. Кирил и Методий" в село Брезница, община Гоце Делчев.

Той посочва още, че училището в селото е изцяло ремонтирано и допълва, че ще бъдат осигурени средства и за реновиране на детската градина в село Брезница.МС"Освен  компютри, трябва да има и спорт, над 50 салона правим за училищата, изтъкна министър-председателят Бойко Борисов в Брезница", допълни той.

С над 600 000 лева, осигурени от правителството и от собствени средства на училището, са оборудвани кабинети по природни науки, изграден е нов физкултурен салон, както и нова спортна площадка.

Кабинетите за природоматематическите профили в училището, в което учат близо 400 ученици, са модернизирани. В цялата страна се изпълнява и програмата за изграждане на центрове за природоматематически науки в училища, за която са осигурени от правителството 40 млн. лв.

От ръководството на училището изтъкнаха, че толкова средства за образование, колкото се отпускат през последните години, никога не е имало и това е изключително мотивиращо за учителите. Министър-председателят Борисов беше категоричен, че инвестициите в образование ще продължат.

Премиерът добави, че ще бъде потърсена възможност да се подпомогне с дофинансиране и детската градина в Брезница, която е посещавана от над 230 деца. Брезница кандидатства и за подкрепа по отношение на укрепване на речното корито по линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.

След това Борисов посети основното училище „Христо Ботев“ в село Дъбница, община Гърмен. „Близо 12 милиона лева бяха отпуснати в рамките на мандата, за да бъдат осигурени шкафчета в училищата, където учениците могат да оставят учебниците си и да не им тежат раниците“, заяви той.
 
Премиерът разгледа новия корпус на училището, за което правителството осигури над 200 000 лв. Училището, в което се обучават 150 деца до 10 клас, получи и близо 50 000 лв. за оборудване на кабинети по природни науки по програма на Министерството на образованието и науката.

„Нови дъски, нов под, нови дограми, осветление, а сега и разходите ви за отопление са по-малко“, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов, докато разглеждаше обновените класни стаи.

Добавете Вашия коментар

TOP