Борисов с втори брифинг, този път с министри

10 Юли 2020 | 15:01
2 коментара
Общество

Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и министърът на вътрешните работи Младен Маринов дават брифинг в Гранитната зала в Министерския съвет.

Премиерът прочете писмо от НСО, а преди това припомни историята на цялата случка в парк "Росенец".

"Паралелно с това, се получава друго писмо, което е засекретено. Не мога да го изчета, с него се иска същото и за сушата", съобщи премиерът.

Срокът за охрана е до 15 септември 2020 г., заяви още министър-председателят. "Единият ден призовава НСО, а на другият ден НСО ни пращат писмо, че не смятат да свалят охраната", обяви Борисов.

"Суринта говорих за сценарий. Ето го продължението", каза Борисов.

На свой ред Красимир Каракачанов поясни, че флотът защитава морския суверинетет, а не акватория на паркове. Нито един път няма да бъде ангажиран, каза той.

Хвърлянето на БГ флага е унизителен акт според Каракачанов и той попита шефа на НСО дали въпросният служител няма да бъде наказан.

"Флотът няма за задача да охранява някакви акватории. Уведомявам всички вас,че Бургас има учение Брис". Ако се забележат кораби в морето, то това е учение, част дори от НАТО, разясни Каракачанов.

МВР-шефът пък поясни, че главният секретар му докладвал за писмото от НСО. Не иска да разкрива съдържанието му, защото било класифицирана информация. С него обаче се искало съдействие на МВР.  Разпоредил ръководството да съблюдават закона и съдействието да бъде в съответствие с него, ако бъде поискано такова от НСО.

Транспортният министър Росен Желязков се включи също с изявление и попита дали това не е опит да се въвличат държавни органи в политически контекст.

Премиерът Борисов поясни, че съжалява, че върху НСО се оказва такъв политически натиск и разкри, че по време на БГ председателството работили перфектно, дори една кола не им загаснала, там работели добри професионалисти. Най-младият автомобил там бил на 12 години. 

Борисов пак напомни, че никога не е имал проблем с ръководството на НСО. 

"Пак се обръщам към Христо Иванов. Защо вчера той не попита президента? Съжалявам, че точно днес, когато са ни впрегнати всички сили заради ERM II, ние хабим толкова енергия", каза Борисов и разпореди на своите министри да вземат мерки, както и МВР. Той призова всички партии да не се поддават на провокации и да пазят етническия мир.

Премиерът напомни, че дори и Десислава Радева е минала през комисията - дали да бъде пазена от НСО или не.

На въпрос дали Доган управлява цялата държава и докъде стигнало това овладяване, Борисов обясни, че всичко е било за пред публиката. И каза, че е хубаво, че навреме го информирали.

Борисов каза и че го притеснява тишината в медиите за побоя над журналиста Слави Ангелов. Защо?, попита той.

"Пак се опитвате да ни привържете. НСО е под ръководството на Радев. Той си избира ръководителите, той си ги сменя. Изпраща ми писмо. Добре, че разбрах за него. И то от кмета Николов - да проверят бариерата и ако е незаконна, да я демонтират", каза Борисов.

Дано всички сме си с разума, каза Борисов, отговаряйки на въпрос готвят ли се етнически сблъсъци. И поясни, че МВР се готвят да предотвратят сблъсъци!

Добавени коментари

Ти си смешник. публикува:
10 Юли 2020 | 22:47
Бойко не се е изплашил.Виж какви са хората подкрепящи президента!наркомани и алкохолици.Тези хора ли ще управляват хората?
Bb публикува:
10 Юли 2020 | 15:05
Смешник, Бойко изплаши се.. Поли защо прати метачките към общината на жълтите павета? Ще се изгубят

Добавете Вашия коментар

TOP