Борисов разкри кога влизаме в Шенген и кога ще се кандидатира за президент

09 Юли 2016 | 18:18
0 коментара
Политика
Борисов разкри кога влизаме в Шенген и кога ще се кандидатира за президент

Реално ние сме в Шенген, очакваме до края на година този въпрос да се реши. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти, предаде БГНЕС. На въпрос кога страната ни ще влезе в Шенгенското пространство, той отговори: „Ние сме в Шенген, реално. Аз съм човек, който гледа реалностите. Знаем, че има една държава в Европа, която има вътрешно политически проблеми, но в същото време е един от донорите на ЕС, така че реалностите са такива, че ние сме в Шенген", обясни премиерът."Надяваме се до края на годината да се реши и този въпрос, защото вече всички са убедени, че България е най-добрата или една от най-добрите граници на ЕС", посочи още той.

Борисов също заяви, че е доволен, че е провел телефонен разговор с новия турски премиер Бинали Йълдъръм. „Постигнали сме споразумение, в момента да сме спокойни. Надявам се на решение споразумението, което ЕС прие с Турция, да влезе в сила, защото видно е, че то работи. А и ние самите виждаме, че работата на българските служби се оценява много високо. Над 400 трафиканти и 7000 мигранти са установени - това една висока оценка на работата”, коментира още Борисов. 

На въпрос дали ще се кандидатира на президентските избори премиерът каза, че на тези няма, „но ако е рекъл Господ, на следващите ще се кандидатирам. Ще се оженя и ще се кандидатирам”, пошегува се той, но поясни, че към момента не вижда причини да промени решението си да не се кандидатира за президент. „Правителството стои добре, ръстът на икономиката се поддържа добре, усвояването на фондовете върви добре, безработицата пада, инвестициите растат. Няма причина да създавам дестабилизация”, обяви Борисов. БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP