Борисов прие оставката на Цачева

23 Март 2019 | 14:48
0 коментара
Политика

Премиерът Бойко Борисов прие оставката на правосъдния министър Цецка Цачева, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Двамата са се срещнали тази сутрин, за да обсъдят казуса с имота й в "Изток". Самата Цачева разказа как е протекла срещата.

По нейните думи още в петък тя е заявила готовност да подаде оставка, но е изчакала завръщането на Борисов от Брюксел.

"Беше коректно да го изчакам да се завърне от Брюксел. Тази сутрин в неговия кабинет спокойно обясних за пореден път и на него при какви условия и как съм сключила сделката. Моето убеждение е, че докато вървят проверките не е редно да изпълнявам функцията си на министър на правосъдието", разказа тя.

Затова Цачева е заявила и молба да й бъде разрешен отпуск до момента, в който оставката бъде гласувана в Народното събрание.

Правосъдният министър за пореден път беше категоричен, че няма никакви връзки с фирма "Артекс", от която е купила апартамента.

"Така се носи отговорност!", коментира пред журналисти в Стара Загора подадената от нея оставка.

"Знаете, че вчера еднолично сезирах компетентните институции с искане да бъдат извършени проверки по отношение на придобитото от мен имущество. Това означава, че нямам никакви притеснения за извършени нарушения. Не съм в никакви връзки с фирмата продавач, нито пък може да се говори за злоупотреба с власт", категорична беше Цачева.

Оставката на правосъдния министър идва на фона със скандала за апартаментите на властта в столичния кварта "Изток" в сгради на "Артекс". Появиха се съмнения, че четирима души от висшите етажи на властта - Цачева, лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, депутатът Вежди Рашидов и зам.-министъра на спорта Ваня Колева са купили имотите на цени под пазарните.

Добавете Вашия коментар

TOP