Борисов праща самолет на властта да прибере българите от Тимишоара

27 Февруари 2018 | 16:23
1 коментара
Политика

Правителството изпраща най-големия държавен самолет и Авиоотряд 28, за да приберат българите, блокирани на Летище Тимишоара, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Според информацията на летището се намират общо 113 български граждани, след като самолет на нискотарифния авиопревозвач "Райънер" е бил отклонен от маршрута Лондон-Пловдив към летището на румънския град снощи.

До момента 62-ма граждани пътуват към София с автобуси и вече са на българска територия. 90 души се намират все още на летището в Тимишоара, а други 23-ма души - майки с деца, са настанени в хотели в околностите. 

Тъй като правителственият самолет може да превози 93-ма пътници, с приоритет на борда ще бъдат качени семействата с малки деца, възрастните хора и тези, които се нуждаят от лечение. За останалите ще се търси решение за транспортиране по суша. 

До момента на два пъти на българските граждани са осигурени ваучери за храна. Почетният консул на Република България в Тимишоара е поел ангажимент да посети сънародниците ни на летището и да окаже съдействие, тъй като на място нямаме дипломатическо или консулско представителство.

Добавени коментари

Пътник публикува:
27 Февруари 2018 | 20:41
"Бойко праща самолет".Чии бе Тикво,на баща ти от Банкя ли или твоя? Какво се хвалиш и изтъкваш.Така би постъпил всеки държавник.А плащането се знае,че е от ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД.Лошо няма да се помогне на бедстващи сънародници, но ни омръзна от глупави еднолични фукни!

Добавете Вашия коментар

TOP