Борисов: Не сме казали “корона чао”, но и да не се паникьосваме!

19 Юни 2020 | 14:04
0 коментара
Общество

Премиерът Бойко Борисов заяви, че многократно властите умолявт за спазване на дисциплина, дистанция и дезинфекция.

Никога не сме казали, че коронавирусът си е отишъл, не сме казали “корона чао”, че пандемията е свършила, но не считам, че по никакъв начин трябва да се паникьосваме, заяви категорично той.

Премиерът каза, че не призовава за по-строги мерки, а за по-дисциплинирани.

По думите му коронавирусът продължава да тормози Европа в най-големите размери, които можем да си представим.

Когато отхлабихме първи мерките, знаехме прекрасно какво ще се случи, каза премиерът.  По думите му обаче при вземането на решения той се ръководи от това, че вирусът в момента е по-слаб, а болниците са с по-голям капацитет и сме подготвени с медикаменти, които към момента дават някакви резултати.

Министър-председателят се срещна по-рано с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, с проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб и изпълнителния директор на Александровската болница проф. Костадин Ангелов. На срещата е била обсъдена актуалната ситуация с разпространението на коронавируса.

Ангелов заяви, че в момента разполагаме с достатъчно количество медикаменти. В момента вирулентността на вируса е намаляла, тоест тежестта на заболяванията, които предизвиква, имат по-малка разрушителна способност, обясни той.

Добавете Вашия коментар

TOP