Борислав Коларов: Мръсотия до шия, кражби на ток, ниска събираемост на такси и наеми, това беше борсата на Кърналово

26 Януари 2016 | 16:40
0 коментара
Общество
Борислав Коларов: Мръсотия до шия, кражби на ток, ниска събираемост на такси и наеми, това беше борсата на Кърналово

Мръсотия до шия, кражби на ток, ниска събираемост на такси и наеми, това беше борсата на Кърналово. Това каза на пресконференция днес Борислав Коларов, директор на дирекция "Финансова-стопанска дейност и управление на собствеността" в Община Петрич.

По думите му основните проблеми, които стоят на дневен ред и решението, на който не бива да бъде отлагано са ниската събираемост на наемите и таксите, изключително ниската хигиена на борсата и нерегламенгираното включване на търговски обекти към електрическата мрежа, включително и от ел. таблото на административната сграда на персонала, което няма как да се случи без знанието на бившия управител на борсата.

"Със стария персонал много трудно можем да се сработим. Абсолютна неангажираност и отговорност от тяхна страна. От месец декември, от както работим с новия управител се увеличиха приходите с 15 - 20% спрямо период от предходни години. Почистването е по добро в сравнение с преди. Спряхме незаконното включване на обекти към електрическата мрежа и до момента имаме 15 молби подадени за включване. Новата част, която се намира западно от борсата е около 6000 кв. м. и трябва да бъде циментирана. Планували сме да се поставят осветителни тела и сме предвидили средства за почистването на канала, който е зад борсата, защото миризмата, която идва от там е неописуема. Ще се поставят знаци и маркировка на територията на борсата, за да улесним и регулираме движението", каза Коларов.

Коларов каза още, че на база на постъпили сигнали от жителите на с. Карналово се предвижда поставянето на осветителни тела по главния път от селото до самото тържище. Предвидили сме маркировка в района на кръстовището. Потърсихме помощ и от КАТ за поставянето на камера, защото движението там е много натоварено и автомобилите се движат с много висока скорост. "

На работа до сега са били назначени 11 служители. От днес са освободени трима инкасатори и четирима от охранителите. Двете чистачки си остават на работа. Припомняме ви, че за управител на борсата преди два месеца бе назначен Благой Оптокаров и за зам. - управител Иван Гълъбаров.

Таксата за влизане в борсата ще бъде в зависимост от автомобила, за леки коли и микробуси до 10т. ще бъде 3 лв., а за камиони над 10т. ще бъде 5лв. Също така ще се въведе и такса за паркинг на румънските търговци от 5лв.

Добавете Вашия коментар

TOP