Бойното знаме на военно формирования 26 400 бе осветено от отец Андон Шавулев в Благоевград

06 Януари 2015 | 12:46
0 коментара
Общество

Бойното знаме на военно формирования 26 400 бе осветено от отец Андон Шавулев свещеник от храма “Въведение на Пресвета Богородица” в Благоевград, съобщи кореспондентът на Pirinsko.com за града.

На площад „Македония” от 11 часа започна празничния водосвет с главнокомандващ майор Коцев. Пред очите на стотиците хора събрали се на площада и строени военнослужещите от военното формирование на Благоевград, начело с бойното им знаме, отец Шавулев отправи молитва към Всеподателя Бога - да закриля и изпълва с благодатни сили българските войни, както и целия български народ.

На тържествения водосвет присъстваха и кметът Благоевград д-р Атанас Камбитов, областният управител Бисер Михайлов, председателят на ОбС Радослав Тасков, зам.- областният управител Асим Адемов и Народният предствител от ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева.

След като знамето бе осветено част от военнослужещите заедно с официалните лица и гражданите се отпътиха към площад „Народни будители”, за да поднесат цветя и венци пред паметника на поета и революционер Христо Ботев по повод 167 години от рождението му.

Добавете Вашия коментар

TOP