Бойко Борисов: Това бяха 4-ти поред избори, на които ЕНП побеждава ПЕС

30 Март 2017 | 07:36
0 коментара
Политика

Това бяха 4-ти поред избори, на които ЕНП побеждава ПЕС и лидера Сергей Станишев. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред конгреса на Европейската народна партия в Малта, съобщи БНТ.

Борисов благодари на Джозеф Дол, Манфред Вебер, че дойдоха да помогнат на изборите в България.

Победата на ГЕРБ има голямо значение за Европа и нейните външни граници, каза Борисов.Той определи ЕС като най-доброто място за живеене. От едната страна на България е Черно море и Крим, от другата е Турция. От другата страна е Скопие, което толкова време не може да създаде правителство и Косово. Затова считам, че победата на ГЕРБ има голямо значение за Европа и нейните външни граници, каза той. 

Европа се справи изключително добре с икономическата криза. Мисля, че е много важно, ние сме на границата с Турция и Черно море, имахме най-добре защитена граница, но при влизане в ЕС трябваше да я махнем, сега благодарение на европейските финанси отново я имаме. Но нека мигрантите да ги държим далеч, бежанците нека да минават легално през пропускателните пунктове. Ние сме силна страна, препотвърдихме своето управление чрез изборите, заяви Борисов. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP