Бойко Борисов: Разбихме най-голямата досега фабрика за нелегални цигари край Пловдив (ВИДЕО)

04 Юли 2019 | 20:42
2 коментара
Общество

При мащабна акция на МВР и прокуратурата беше разбита най-голямата регистрирана досега фабрика за нелегални цигари. На мястото на операцията присъства лично премиерът Бойко Борисов, съобщава Би Ти Ви. 

Сградата е нова, построена в началото на годината и оборудвана с машини за цигари, а на кутиите е имало гръцки надписи, тъй като най-вероятно те са били за износ в Гърция. Готовата продукция е на стойност около 2 млн. лева, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев. 

Разбитата фабрика край Пловдив е с огромен производствен цикъл, представлява цял завод и такава досега не сме разбивали. Тепърва ще установяваме дали е била за гръцкия пазар, или за нашия, заяви премиерът Бойко Борисов. 

Обектът се намира в с. Труд, местност "Кошовете", на изхода за Карлово. 

„С главния прокурор, който е в чужбина, с колегата Иван Гешев, ГДБОП, митниците и вчера на оперативката решихме да търсим откъде са тия 3,8% - най-ниските контрабандни нива в Европа. Сиреч, защо пък да са и 3,8%", посочи Борисов, цитиран от Агенция "Фокус". 

"Знаехме, че някъде има подобна фабрика – макар че действат изключително конспиративно, виждате какви изолации“, коментира премиерът. 

„Молдовци и украинци са работниците – те не излизат оттук, живеят тук, имат си щанги да си вдигат – няма да отидат на кафе, на ресторант и по някакъв начин да ги забележат в Пловдив или в друг град. Действат абсолютно конспиративно – произвеждат продукцията и я изнасят. Те са с гръцки надписи, така че най-вероятно са за Гърция“, посочи премиерът. 

Борисов обясни, че от сутринта се е чул десетина пъти със зам.-главния прокурор Иван Гешев. 

„Първо ударихме другата фабрика – в Ръжево Конаре. И се тюхкаме до към 10.00 – 10.30 ч. Но пък продължиха колегите, за което им благодаря. Даже им се карахме по едно време. Но после се обадиха, че са открили вече голямата фабрика. Задържаха там и камиони", каза министър-председателят. 

"По дребни сметки с между 15 и 20 млн. лв. на месец ощетяват бюджета – горе-долу толкова, колкото искат полицаите за нощния труд. В момента спецпрокуратурата действа по всички адреси“, изтъкна премиерът.

 

„Преди една година е направено това хале – то отвън си изглежда като голям завод. Вложението е поне 10 млн. лв.“, обясни Борисов. Той посочи, че задържането на служителите във фабриката е станало по време на процес на производство. 

„По най-добрия начин стана задържането – от тютюна до натоварените с цигари камиони. Така че колегите го направиха много добре“, подчерта Бойко Борисов.

 

„Вчера ги предупредих – защото ние знаехме, че ще ги бомбардираме рано или късно, но те явно не разбират от дума“, каза още той. 

На въпрос дали това е най-голямата разбира фабрика за нелегални цигари, разбивана в България, Борисов заяви: „Ние доста такива фабрики сме виждали, но тази е така добре организирана“.

 

12 са задържаните лица при разбиването на фабриката за нелегални цигари в село Труд, трима се издирват. Това каза главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов пред журналисти в село Труд, предаде „Фокус“. По думите му броят на задържаните може да се увеличи много. Епицентър/ снимка:168 Часа

 

 

Борисов: Разбихме най-голямата досега фабрика за нелегални цигари край Пловдив

 

Добавени коментари

Shtagi публикува:
04 Юли 2019 | 21:50
Защо не казвате как разбихте най-голямата законна фабрика.
Vute публикува:
04 Юли 2019 | 20:52
Ся коки чучулайн какви ще продава

Добавете Вашия коментар

TOP