Бой до смърт за 3 лева! Пенсионерка издъхна след обир от ром

08 Август 2019 | 11:04
1 коментара
Криминално

82-годишна софиянка е издъхнала след зверски побой на ром, който я ограбил, стана ясно от публикации във Фейсбук група на жители от квартал „Красна поляна”.

Новината беше потвърдена пред TrafficNews от  полицията с уточнението, че нападението е станало в средата на юли, а пенсионерката е починала няколко дни по-късно.

Жертвата живеела сама в един от блоковете до булевард „Никола Мушанов”, близо до 92-о училище. 17-годишен апаш я издебнал пред входа и я заплашил да го пусне вътре.

"Станало е посред бял ден, накъде около 12 часа. Ходила е на пазар и се е прибирала с покупките, когато оня циганин й е скочил изневиделица", разказаха съседи пред TrafficNews.

После мургавият апаш я повалил с няколко удара и задигнал портмонето на жената, в което обаче имало само 3 лева. Вбесеният крадец заплашил пенсионерката, че ще я убие, ако не му даде още пари от жилището си я повлякъл нагоре.

Парапетът раздрал крака на старицата, която загубила съзнание обляна в кръв. Едва тогава крадецът избягал, а дошлият екип на Спешна помощ откарал жената в „Пирогов”, но тя починала няколко дни по-късно от раните и психическия стрес.

Заради бруталната история жителите на "Красна поляна" се уговарят да започнат протести срещу ромската престъпност.

Виновникът за смъртта на пенсионерката е бил заловен седмица по-късно при поредния му грабеж. При разпитите той признал и за побоя над старицата, но заявил, че не знае, че тя е починала, твърди „Блиц”.

Добавени коментари

Ххх публикува:
08 Август 2019 | 11:34
Странно, къде са БТВ, нова тв? БНТ която ние издържаме? Защо не да го казали това е новинарския блок, защото нападателя е черен сигурно, а идват избори и не трябва да се знаят такива работи Срам и позор..

Добавете Вашия коментар

TOP