Близо 1 500 ученици от Пиринско остават извън онлайн обучението заради липса на устройства

03 Декември 2020 | 12:02
0 коментара
Общество

В област Благоевград – 1492-а ученици остават извън дистанционното обучение заради липса на технически устройства, а 1055 нямат достъп до интернет.

“Това са около 6.5% от учениците в областта, деца от семейства с нисък социален статус. Данните са занижени с 2-3 пункта в сравнение с пролетта. Тогава проведохме благотворителна кампания, в която събрахме 70 нови и използвани устройства, които по надлежния начин предоставихме на учители и ученици, както и 90 интернет карти, които обезпечихме с финансовия ресурс, който събрахме в кампанията. От МОН също получихме голям брой устройства. Имаме и наличен финансов ресурс, чрез който сега подсигуряваме интернет карти. Вчера говорих с директора на училището в Микрево, за настоящия месец ще им дадем 20 карти”, каза в интервю за Радио Благоевград началникът на РУО-Благоевград Ивайло Златанов.

Teзи дни се е провела видеоконферентна връзка между началника на РУО Ивайло Златанов и директори на училища от областта.

“Получих информация, че процесът е добре организиран и се случва. Обучението в електронна среда от разстояние е по-слабо ефективно, защото липсва живият контакт. Осъществяваме и контролна дейност. Учителите в много населени места се справят перфектно. Наблюдаваме уроци във всички училища, аз вчера присъствах на урок по БЕЛ в Неврокопската професионална гимназия – урокът бе организиран фантастично”, допълни Златанов.

Добавете Вашия коментар

TOP