Благоевградските общински съветници ще сплотяват редиците си на изнесен във Велинград СПА - тиймбилдинг

27 Април 2016 | 07:10
2 коментара
Общество
Благоевградските общински съветници ще сплотяват редиците си на изнесен във Велинград СПА - тиймбилдинг

Благоевградските общински съветници ще сплотяват редиците си на изнесен във Велинград СПА тиймбилдинг.

Народните избраници ще имат възможност да отморят в лукса на 4-звезден хотел с басейн в периода 12-15 май, след като вече са минали тежките великденски и гергьовски празници и човешкият организъм се нуждае крещящо от малко релакс.

Според подадения сигнал, всички тези разходи ще се покрият от представителните на председателя Радослав Тасков, защото в бюджета на съвета няма предвидени средства за такива важни сплотяващи мероприятия. По това перо съветниците му гласуваха 25 000  лв. за тази година, с които Тасков да посреща гости, да купува цветя за общественозначими годишнини и подаръци за рождениците в ОбС, да организира кетъринги от името на общината по различни поводи и т.н.

Репортер на „Струма“ се свърза със случайно подбрани от списъка общо 41 съветници. 10 от анкетираните обявиха, че или чуват за пръв път за подготвяния СПА тиймбилдинг /Илко Стоянов от ПП „Глас народен“/, или категорично няма да ходят /Владимир Елезов и Кирил Ваклинов от ЕКИП/, Албина Анева от „Движение 21“, Валери Смиленов от Зелената партия и др.

Единственият съветник, който заяви, че ще ходи във Велинград, бе Злата Ризова от ПП „Народен съюз“, която е и зам.-председател на ОбС.

Репортер на вестник„Струма“ изчака завръщането на Радослав Тасков от Никозия, където взе участие в международен семинар, и поиска повече информация за мероприятието.

„Да, наистина предвиждаме такъв тиймбилдинг, вече имаме традиция и веднъж годишно го правим с цел сплотяване на колектива и сработване между звената в ОбС и Общинска администрация. Ще бъде нещо, каквото правихме в Самоков в хотел „Арена“, най-вероятно пак по схемата „две в едно“ - семинар със сплотяващи отборния дух игри“, каза Радослав Тасков.

През 2013 г. в Самоков съветниците заедно с част от кметския екип караха на сухо ски, качени по 5 души на парче дъска, търсиха скрити под кофи предмети и т.н., а когато се поумориха, проведоха семинар за тънкостите на бюджета.

Според Тасков парите ще са от спестените възнаграждения на съветници, които не са посещавали комисии или сесии.

Както е известно, всеки получава месечно по около 450 лв., ако е бил без отсъствия, иначе взема 50% по-малко, т.е. около 225 лв.

„Натрупа се фонд, който ще изразходваме за тиймбилдинга, близо половината от съветниците в този ОбС са нови и семинарът ще допринесе да опознаят структурата на Общинска администрация, как функционира тя, както и персонално директорите на дирекции и пр.“, изложи аргументите си в полза на тиймбилдинга председателят на ОбС.

Освен че са поканени всички 41 съветници, очаква се в събитието да се включат и ръководните кадри от ОбА до ниво директор на дирекция. Разходът е изчислен на около 5500 лв., ако всички присъстват. Не е изготвена още окончателната програма, но Радослав Тасков е замислил и експертна лекция по въпросите на Закона за местно самоуправление и местната администрация.

Според него към момента няма брожение и популистки демонстрации срещу тиймбилдинга, имало потвърждение за присъствие от представители на всички парламентарни групи.Струма

Добавени коментари

Койчо от порой публикува:
27 Април 2016 | 16:39
на село, на село........
боже опази... публикува:
27 Април 2016 | 12:56
Е Е ТО АКО ЗЛАТА НЕ ИДЕ ТАМ- КЪДЕ ЩЕ ИДЕ, КОЙ ЩЕ Я ВИДИ, АКО НЕ Е ТАМ ???

Добавете Вашия коментар

TOP