Благоевградската общественост отбеляза 109-та годишнина от обявяването на Независимостта на България

22 Септември 2017 | 12:13
0 коментара
Общество

С ритуал по полагане на венци и цветя пред паметната плоча на площад „Георги Измирлиев“ градът отбеляза 109-та годишнина от обявяването на Независимостта на България.

 Церемонията, с която беше почетена паметта на загиналите войни, дали живота си за независимостта и обединението на страната, започна с химна на Република България. След това ученици рецитираха част от Манифеста, с който е провъзгласена Независимостта на 22 септември 1908 година.

На тържествената церемония в Благоевград присъстваха народният представител от ПП ГЕРБ-Благоевград и областен координатор на партията Даниела СавеклиеваНародният представител от БСП Николай Бошкилов, заместник- кметът Иво Николов, зам.-ректорът на Югозападния университет проф. д-р Антони Стоилов, политици, общински съветници, общественици, учители граждани и гости на Областния център.

 С провъзгласяването на Независимостта се издига международният авторитет на България и тя се превръща в равноправна на другите европейски държави. Страната ни става и пълноправен участник в международните отношения, а княз Фердинанд приема титлата цар на България.

Добавете Вашия коментар

TOP