Благоевградчани с ултиматум: Съветникът Красимир Роячки да напусне ОбС-Благоевград ако се докаже, че е шофирал пиян и отказал проба за алкохол

26 Юни 2017 | 09:35
8 коментара
Общество

Благоевградчани с ултиматум: Съветникът Красимир Роячки да напусне ОбС-Благоевград ако се докаже, че е шофирал пиян и отказал проба за алкохол. Това ли е нивото на общинските съветници в Благоевград, едни карат пияни, други крадат имоти, трети крадат вода и не плащат концесия. Това са само част от коментарите в социалната мрежа на джумалии, след публикацията на Pirinsko.com за съветника от ПП ГЕРБ Красимир Роячки.

Благоевградският общински съветник от групата на ГЕРБ Красимир Роячки е с акт за шофиране в нетрезво състояние. Той бил спрян за проверка от полицейски патрул при паркинга на „Аско Деница“ в кв. „Грамада” посред нощ, но отказал тест с дрегер и да даде кръвна проба за алкохол. Ако нарушението му се докаже, го грозят глоба от 2000 лв. и лишаване от шофьорска книжка за 2 години.

Любопитното е, че инцидентът не е отразен в полицейския бюлетин.

„Вярно е, че имам акт, но го обжалвам и съм сигурен, че ще падне в съда, тъй като дори не бях на волана, а стоях до колата си“, заяви съветникът Кр. Роячки и разказа:

„Беше около 2.30-3.00 часа през нощта. В заведението в бившия комплекс „Аско Деница“ празнувахме кръщене на близки. Явно са ме дебнали, защото, когато отидох до колата на паркинга на „Аско Деница“, ми поискаха документите. Аз бях отвън, дори не бях в мерцедеса. Моя е грешката, че им дадох талона, трябваше само да покажа личната си карта. Поискаха алкохолна проба и отказах, защото не бях в автомобила си. Дори не съм го мърдал от паркинга, тъй като живея на 10 метра и имам свидетели, които да потвърдят това в съда“, заяви съветникът от групата на ГЕРБ и уточни, че в акта изрично е записан паркингът като мястото на проверката.

В съда явно ще е думата на общинския съветник срещу думата на полицаите. Твърденията на Кр. Роячки са много любопитни, тъй като няма обяснение защо полицаи ще поискат проба за алкохол от водач, ако той не е заловен зад волана!

„От вас разбирам, нямам никаква информация по случая и затова не мога да го коментирам“, каза председателят на групата на ГЕРБ в Общинския съвет Йордан Миленков. Той обясни още, че не знае какви са фактите, но идната седмица групата ще се събира и въпросът ще бъде коментиран. „Ще излезем със становище. Ние сме обществени личности и трябва да носим отговорност за действията си“, каза Й. Миленков.

Припомняме, че по сигнал на читатели неотдавна съветникът от ГЕРБ пак изпадна в скандална ситуация, след като се разбра, че съпругата му Ивана ползва старата му карта на общински съветник в предишния мандат, за да паркира безплатно колата си близо до местоработата си в центъра на Благоевград. Тогава Роячки обясни, че е объркал талоните и че той е шофирал колата й, тъй като неговата била на ремонт

Добавени коментари

бай хуй публикува:
27 Юни 2017 | 08:48
Не бъдете наивници, всичко ще бъде потулено, а факта че произшествието не е отразено в бюлетина на полицията го потвърждава. Имайте в предвид, че Камбитов вилнее в местната полиция, назначава масово полицаи, синове на партийни послушковци, бизнес партньори и всякакви там криминалки. Без официално да са обявени вакантни места, без конкурси кмета-мутра с едно телефонно обаждане до министъра на МВР назначава удобни.Има ли още зомбита, които да вярват че начело на града ни е порядъчен човек? Въпрос на време е , всичко ще ви излезе през носа, дерзай камба-кучка, олев, любовници, братовчедки и вс.там мафиоти.
sharkowaaaaaaa публикува:
26 Юни 2017 | 22:42
zashto ne sa swaleni nomerata na kolata na sywetnika
питанка публикува:
26 Юни 2017 | 15:22
ЗАЩО ИНЦИДЕНТА НЕ Е ОТРАЗЕН В БЮЛЕТИНА НА МВР И КОЯ КРЪЩЕНКА Е БИЛА В ОМОН ??? ИНАЧЕ ТОВА МОМЧЕНЦЕ ДАЖЕ МНОГО КЪСНО ВЛЕЗЕ В КАПАНЧЕТО..
МИМО публикува:
26 Юни 2017 | 14:48
КРЪЩЕНКАТА НЕ БЕШЕ ЛИ В ОМОН !
боже опази... публикува:
26 Юни 2017 | 13:08
Е такива момчевца за съжаление решават съдба на гражданите с послушно вдигане на ръка, без въобще да са наясно, е рабзира се ако не са почерпени или не им са отворени очите... това е, такива ги избрахме и ще си сърбаме попарата, поне 90% от съветниците там са за своя плза, но Кмета не трябва да СПИ , а да си търси парите за общината...
стрелочник публикува:
26 Юни 2017 | 09:46
Ако искате му забранете да минава жп прелеза за градо! Да си седи у Грамада :)
asen публикува:
26 Юни 2017 | 09:43
NALI KE GO SLAGAT ZA SHEF NA BASEINOWA MILI BOJEEEEEEEE TOWA E WECHE NAGLOS
ГЕРБГРАМАДА публикува:
26 Юни 2017 | 09:42
ГЕРБ Грамада се разграничаваме от действията на съветника Роячки и настояваме да напусне не само общинския съвет, но и структурата на партията.

Добавете Вашия коментар

TOP