Благоевград се включва в киномаратон на популярния сериал Game of Thrones

09 Май 2016 | 19:01
0 коментара
Общество
Благоевград се включва в киномаратон на популярния сериал Game of Thrones

 

Трети епизод от шести сезон на популярния сериал Game of Thrones / Игра на Тронове/ ще бъде излъчен днес в Благоевград. Точно в 21.00 часа на площад „Македония” жители и гости на града ще имат възможност да гледат своя любим сериал на открито. Националният киномаратон започва от Благоевград. Организатори на събитието са HBO България, с подкрепата на Telenor и Община Благоевград.  Освен, че ще могат да гледат епизода, благоевградчани ще имат възможност да седнат и на "Железният трон" - част от реквизита на сериала. Като допълнителна украса, ще има знамена на родовете, които почитателите със сигурност познават добре.  

„Игра на тронове“ (на английски: Game of Thrones) е сериал на HBO, който следва историята на фентъзи епос поредицата „Песен за огън и лед“, вземайки името на първата книга, и дебютира на 17 април 2011 г.

Сериалът, поставен в измислените континенти Вестерос и Есос в края на лято, продължило десетилетие, вплита няколко сюжетни линии. Първата следва членовете на няколко благороднически дома в гражданска война за Железния трон на Седемте кралства; втората покрива нарастващата заплаха от предстояща зима и митичните същества на Севера; третата хроникира опитите на изгонената последна представителка на свалената династия да си възвърне трона. Чрез своите морално двузначни герои сериалът изследва въпроси за социалната йерархия, религията, лоялността, корупцията, гражданската война, престъпленията и наказанията. „Игра на тронове“ привлича рекорден брой зрители по HBO и придобива изключително широка и активна международна фен база. Снима се основно в Белфаст, Северна Ирландия и на някои места в Европа (в Хърватия). Актьорите в сериала са основно англичани или ирландци.

 

 

 

 

Благоевград се включва в киномаратон на популярния сериал Game of Thrones

Добавете Вашия коментар

TOP