Благоевград се събуди! Джумалии палят свещи пред офисите на БСП, ВМРО, ГЕРБ ... /Снимки/

19 Ноември 2018 | 18:44
3 коментара
Общество

Над 400 благоевградчани излязоха на протестно шествие тази вечер срещу управляващите партии в България.

Протестът в Благоевград тръгна преди минути от ж.п. гарата на областния град.

Със знамена в ръце, скандирания и плакати „Да живее България”, „Ние сме българи”, "Българи юнаци", „Искаме достоен живот за нас и децата ни”, "Оставка на кабинета", "Сърце и душа за България", събралото се мнозинство от хора твърдо се обяви срещу мизерния начин на живот в страната.

Протестът е подкрепен и от някои общински съветници в Благоевград, сред които Калоян Ханджийски, Злата Ризова, Албина Анева, както и от хора от различни политически партии и формации. Да подкрепят благоевградчани, в мероприятието се включиха и граждани от региона - Банско, Разлог, Петрич, Сандански и др.

Пешеходното шествие със свещи преминава по бул. “Св. св. Кирил и Методий” до кръговото кръстовище при III ОУ, където ще завие към полицията. Оттам покрай книжарница “Хеликон” ще се насочи към “Билла” и ще продължи по централната търговска улица към МОЛ “Ларго”.

Пред централата на БСП, а след това и пред тази на ВМРО и ГЕРБ, протестиращите ще запалят свещи за всички партии. Очаква се митингът да завърши при пощата.

Протестът се охранява и от около 50 полицейски служители. Разрешението за провеждането му е до 21 часа.

Добавени коментари

Ianis публикува:
20 Ноември 2018 | 00:12
Господа седете си по терасите пийте си скъпите питиета но не пречете на хората с гадните си коментари да изразят своето Аз.защото заради такива като вас сме в това положение!
Лакиран публикува:
19 Ноември 2018 | 23:25
Къде видяхте 400 човека? Един път пишете 'над 500' сега 400, утре да не станат 200 и надолу. Снимах от терасата и не видях да има повече от 150 човека със журналистите, само те бяха 20 човека.
Паскалев Коцето публикува:
19 Ноември 2018 | 23:22
Тия всичките са големи артисти. Един е бояджия, друг с 50 000 гнило ябълки, трети непочесЪн, четвърти заобиколен от несветли субекти спасени от килера и т. н. Пошло и несъстоятелни, нямат идея, нямат "ВИЗИЯ...", въобще са в едно никакво състояние. Поне да има конкретна идея, а не само да се вика оставка и мафия. Разочарован съм, вече не ги подкрепям. "Политици" яхват народа, тези "политици", които не правят нищо в ОбС, дебнат еменно такива моменти и да се скрият зад народа. Не, такива "политици" не са нужни никому. Еднодневни са!

Добавете Вашия коментар

TOP