Благоевград се гордее! Синът на общинската съветничка, Злата Ризова - Венцислав стана балкански шампион в категория до 77кг. на ММА състезание

23 Октомври 2017 | 17:59
0 коментара
Спорт

Синът на общинската съветничка от Благоевград, Злата Ризова - Венцислав грабна златен медал по време на балканско ММА състезание, провело се през уикенда в Тирана, Албания. 

Талантливият младеж стана балкански шампион в категория до 77 кг, и направи на пух и прах конкурентите си в нея.

Венцислав се изправи на ринга срещу двама бойци. В първата среща, той победи уверено италиански състезател, а във втората разби надеждите на българин.

Благоевградчанинът се занимава с ММА от една година и половина в клуб Ипон Благоевград, с треньор Иван Милчев.

Амбициите на младежа, който е дванайсетокласник в ЕГ на Благоевград са и занапред да продължи да се занимава сериозно и с ММА и с бокс.

„За краткия период, в който тренира от година и половина хората не стигат дори на републиканско първенство, камо ли да станат балкански шампиони. Качества на състезателя са важни, но в случая определено и ролята на треньора, Иван Милчев си е казала тежката дума” коментират запознати.

Следващия месец, на 11 .11. Венцислав ще вземе участие в международен турнир по бразилско джиу джитсу, който ще се проведе в Монтана. 

Добавете Вашия коментар

TOP