Бизнесменът Г. Шапков получи карта за парламента, ще съветва Д. Гамишев за вътрешна сигурност и ред, БСП депутатът Н. Бошкилов взе за сътрудник кмета на Кресна Н. Георгиев

15 Септември 2017 | 02:25
1 коментара
Общество

Собственикът на „Престиж-Бизнес 93“ ООД Георги Димитров Шапков, който през юни т.г. получи нов 5-годишен мандат като председател на съвета на директорите на „Гоце Делчев-Табак“ АД, се сдоби и с още една ценна придобивка тази година – карта за достъп до Народното събрание. Гоцеделчевският бизнесмен ще може спокойно да се разхожда из кулоарите на парламента като нещатен сътрудник, избран от градския си Димитър Гамишев, депутат от ГЕРБ. Магистърската степен на бизнесмена е „Стопанско управление“, но депутатът е избрал Шапков да го съветва не по стопански въпроси, а в областта на вътрешната сигурност и обществения ред.

С този избор на колегата си депутатите от Благоевградска област окончателно попълниха списъците си със сътрудници, на чиято професионална помощ ще разчитат при писане на сложни законопроекти, от които не разбират особено.

Традиционно без сътрудник остава само Даниела Савеклиева, която и в миналия парламент не успя да си избере такъв. Всички останали депутати от Пиринско са с 2-ма, че и с 3-ма сътрудници.

Към кмета на Банско Георги Икономов депутатът от ГЕРБ Александър Мацурев е добавил наскоро и втори сътрудник. Това е Лилия Пламенова Денева, която ще го напътства в областта на правото. Дамата е адвокат, вписана в Адвокатска колегия – София и практикува професията от 2013 г.

Санданският депутат от „Обединени патриоти” Атанас Стоянов също има адвокат в сътрудническия си екип – това е съгражданинът му Иван Чолаков, на когото е поверил отговорния ресор „Законопроекти“, тоест ще очаква от него да изпипва юридически депутатското законотворчество. Стоянов всъщност е отличникът сред пиринските парламентаристи, защото единствен ще работи в мандата на това НС с 3-ма сътрудници. Както вече съобщихме, другите двама са неуспелият кандидат-депутат от Патриотичния фронт в София Цветан Александров и участникът в различни екоинициативи Пламен Станев.

Към лидерката на Националния младежки форум на ДПС Сезгин Мехмед депутатът от ДПС Елхан Кълков е прибавил втори съветник – Муси Славчов Стоянов. Сътрудник №2 е възпитаник на Европейско висше училище по икономика и мениджмънт и носител на Специалната награда на фондация „Атанас Буров” за представянето му на национален конкурс „Млад икономист 2013 г.”. И Мехмед, и Стоянов ще съветват депутата Кълков по въпросите на младежките политики.

Депутатът от БСП Николай Бошкилов, който доскоро имаше само един сътрудник – бившия си колега Емил Костадинов, е връчил пропуск за НС и на кмета на община Кресна Николай Георгиев.

Припомняме, че съветниците на Богдан Боцев от БСП са Георги Юруков и Валери Сарандев, на Георги Динев от ГЕРБ – Петрич – охранителят Стоян Темелиев, а на младия Стефан Апостолов от Симитли – баща му Апостол Апостолов. Тъй като симитлийският кмет Ап. Апостолов ще съветва сина си в областта на младежките политики, проблемите на младите хора в Югозапада видимо стават най-обезпечените с депутатски съветници, затова се очаква точно от този край на България да започне тоталното им разрешаване.

Видни и не чак толкова представители на Югозапада са включени и в списъка на консултантите на различните парламентарни групи в НС. С такъв статут в парламентарната група на БСП влизат двамата видни гоцеделчевци и зам. председатели на партията – Кирил Добрев и кметът Владимир Москов.

Почетният гражданин на Благоевград от 2006 г. проф. Александър Воденичаров, който беше декан на Юридическия фаткултет на ЮЗУ, за пореден път влиза в парламента – като сътрудник към постоянната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

В съседната комисия – по въпросите на децата, младежта и спорта, ще се труди един от основателите на СДС в Благоевград и преподавател в ЮЗУ проф. д-р Атанас Георгиев.

На плещите на благоевградчанина Емил Велинов, директор на дирекция „Вероизповедания“ към МС, пък ще легнат всички консултации, които трябва да дава на постоянната комисия по вероизповедания и правата на човека в НС, тъй като той е единственият спец тук.

ВАНЯ СИМЕОНОВА в.Струма

Добавени коментари

бази боже публикува:
15 Септември 2017 | 16:16
От кога бе тоя шлайфист от ЗИУ - то стана такава компетенция.

Добавете Вашия коментар

TOP