Бивш генерален секретар на ФИФА: Никога не съм получавал финансови облаги

13 Октомври 2017 | 22:08
0 коментара
Спорт

Бившият генерален секретар на ФИФА Жером Валке категорично заяви, че не е получавал подкупи от президента на френския ПСЖ Насер Ал-Халейфи. Поводът за изказването на Валке бе разследването, което беше образувано срещу него.

"Предполага се, че Жером Валке е приел материални облаги и предимства от бизснесмен от спортния сектор във връзка с присъждането на медийни права за някои страни на световните първенства по футбол през 2018, 2022, 2026 и 2030. Също така и от Насер Ал-Халейфи за световните първенства през 2026 и 2030 година.", бе съобщението на швейцарската прокуратура.

"Това не е вярно. Никога не съм го правил. Не съм получавал никакви облаги в замяна на нещо друго. Отхвърлям напълно обвиненията към мен и Насер, не съм получавал нищо от него. Никога не се е случвала подобна размяна между мен и него, уверявам ви.", бе изказването на Валке пред френския "Екип".

През март 2016 започна разследването срещу Валке, след като му бе повдигнато обвинение от офиса на главния прокурор. Обвинението бе за лошо управление.БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP