Бербатов трепери за майка си заради COVID-19

23 Март 2020 | 14:31
1 коментара
Любопитно

Футболната звезда Димотър Бербатов трепери за майка си заради епидемията от коронавирусната зараза.

Маргарита Бербатова е медицинска сестра и може да се окаже до няколко дни на фронтовата линия в борбата срещу инфекцията в родния й град Благоевград. Въпреки че не е практикуваща в момента, е в готовност да бъде призована да облече бялата престилка - практика, която използват вече в цяла Европа. 

Бербатов застана зад кампанията на Българския лекарски съюз стартира националната кампания "За героите в бяло": 

„Те са героите, които аплодираме. Но са хора, не са нито безсмъртни, нито недосегаеми за вируса. За да има кой да ни спасява, трябва да се погрижим и за тяхната защита. Ние се нуждаем от тях, а те - от нашата подкрепа.“

Изявеният спортист призовава всеки, който има възможност, да направи дарение за героите в бяло.

Ако искате и вие да се включите в кампанията на Българския лекарски съюз „За героите в бяло“ и да помогнете за осигуряването на маски, предпазни облекла, дезинфектанти и медицински изделия за болниците и медицинския персонал в цялата страна, може да го направите чрез дарение на:

Титуляр: Български лекарски съюз
Банка: Райфайзенбанк
IВАN: BG02 RZBB 9155 1004 8098 44 BGN
BIC: RZBBBGSF
Основание: Дарение COVID-19

Кампанията „За героите в бяло“ е отворена за всеки, който би искал да помогне на българските лекари, сестри, санитари и целия медицински персонал. "Вярваме, че ще има желаещи да дарят директно маски, предпазни облекла, дезинфектанти или медицински изделия", пишат от БЛС.

Всички те могат да го направят като се свържат с Български лекарски съюз на: [email protected].

Добавени коментари

S публикува:
23 Март 2020 | 20:35
Да я упази с милионите си, и той да си продаде бентлито за дарения на МБАЛ Благоевград за предпазни средства и други консумативи, а не да реве, като невеста за ...!

Добавете Вашия коментар

TOP