Белица кани на зимен празник със ски, игри и музика

18 Януари 2019 | 10:22
0 коментара
Култура

Хиляди любители на ски спусканията, спортните игри и македонската музика ще участват в четвъртия поред Зимен празник на община Белица.

На сцената на 23 февруари ще пеят известната певица Райна и Мъжката фолклорна група от разложкото село Годлево. И тази година събитието в планинския курорт Семково, което събира все повече гости, ще се проведе под патронажа на кмета на община Белица - Радослав Ревански.

За организацията помагат на общината и ректоратът на Техническия университет, и на Университета по архитектура, строителство и геодезия. Миналата година на празника дойдоха над 2000 посетители. Сега се очаква още повече гости не само от страната, но и от съседна Македония да пристигнат във възродения курорт Семково над Белица.

„Знаем как да развиваме туризма. Като община спечелихме проект за 3 милиона евро за ремонт на пътя до Семково. Но реално общината няма нито един квадратен метър собственост тук. Общинският съвет гласува курортът да стане селищно образувание и да е част от града ни.

Местният парламент даде съгласието си общината да придобие безвъзмездно правото на собственост върху 114.54 хектара земя от държавния горски фонд, които са цялата територия на Семково. Но това може да стане само с волята на държавата”, твърди кметът Радослав Ревански.

Така ще се гарантира развитието на курортната местност, тъй като инвеститорски интерес не липсва.

Добавете Вашия коментар

TOP