БДЖ-Пътнически превози с нов шеф

07 Януари 2019 | 14:29
0 коментара
Общество

Инж. Христо Иванов е новият управител на БДЖ-Пътнически превози.

Назначен е с решение на Съвета на директорите на “Холдинг БДЖ” ЕАД. Иванов заема мястото на досегашния управител на дружеството Пламен Пешаров, съобщиха от БДЖ.

Христо Иванов е дългогодишен специалист в областта на железопътния транспорт, като професионалната му кариера е изцяло свързана с железницата.

Началото на кариерата си започва през 1984 г. като технолог на гара Стамболийски, след което е бил и диспечер в ЖПУ Пловдив. От 1989 г. до 1998 г. е заемал длъжностите главен специалист “Пътнически превози”, заместник-началник в отдела “Пътнически превози” и заместник-началник ЖПУ по “Експлоатация” в Пловдив.

От 1998 г. насам Христо Иванов е изпълнявал последователно ръководните позиции директор на “Поделение за пътнически превози” – Пловдив и началник на “Поделение за превозна дейност” – Пловдив.

Ръководил е дирекцията “Пътнически превози”, “Поделение за пътнически превози” – София и е бил директор “Експлоатация”, както и директор “Маркетинг и продажби” в “БДЖ – Пътнически превози” ЕООД. От 2016 г. е заемал длъжността “Ръководител превози” в частен железопътен превозвач.

Инж. Христо Иванов е завършил Техническият университет в София, в специалността “Експлоатация на железопътния транспорт”. Има и магистърска степен по финанси във Великотърновския университет “Св.Св.Кирил и Методий”

Добавете Вашия коментар

TOP