Бареков: Преговорите за ново правителство ще завършат с тюрлюгювеч

21 Октомври 2014 | 14:03
0 коментара
Политика

ББЦ и БСП не бива да ходят на втория кръг от преговорите

 

"Бъдещото правителство на България ще бъде направено по един много лош сценарии. Очертава се нещо като коалиция на желаещите, в която за съжаление освен победителите от ГЕРБ, ще влязат и хора, които нямат нищо общо нито с ГЕРБ, нито помежду си". Това коментира лидерът на "България без цензура" и зам.-председател на групата на ЕКР в Европарламента Николай Бареков от Страсбург. Той е там за участие в обсъждането на бюджета на Европейския парламент.

Според него има три потока от желаещи партийки, които искат да се присламчат към ГЕРБ. "Преговорите за съставяне на правителство започнаха като кастинг за танцьорки на пилон и ще приключат с тюрлюгювеч. В него ще участват освен партията - победителка ГЕРБ, и партии, в които участват бивши агенти на ДС. Това са агент Гоце, останките на Иван Костов, който не пое вината си за кражбата по време на приватизацията, и който очевидно сега е платен лобист на КТБ, и ментори, участници в Тройната коалиция, предвождани отново от Първанов, Кунева и Ивайло Калфин", подчертава Бареков.

Такава коалиция, според него, не може да бъде принципна, защото в нея има "сбирщина от ляво и от дясно".

"Бих си позволил един съвет към ББЦ и към БСП. За мен БСП не трябва да ходят на втори кръг от преговори, за да не се подлагат на унижение. Бих помолил колегите от ББЦ да не влизат в преговори. Държавата ще има нужда от една конструктивна опозиция, а Атака не може да бъде такава. Голямата мисия на ББЦ ще е да бъде една истинска проевропейска опозиция с консервативна и дясна насоченост, която да се противопостави на социалистическо-ченгесарски тюрлюгювеч. Самият факт, че в коалицията ще участват агент Гоце и Иван Костов, показва че тя ще е много лоша за България", коментира Бареков. 

"Предвид връзките на Иван Костов и Първанов с КТБ, мога да кажа, че в тази коалиция Цветан Василев също ще бъде участник в нея", подчерта Бареков.

Добавете Вашия коментар

TOP