Бареков поиска от президента консултации за еврокомисар

03 Юли 2014 | 10:47
0 коментара
Политика

Бареков поиска от президента консултации за еврокомисар и настоява изборът да не става на тъмно.

До

Росен Плевнелиев,

Президент на Република България

Уважаеми г-н Плевнелиев,

По неведоми за демократичните принципи пътища научихме, че новият български еврокомисар ще бъде предложен от премиера Пламен Орешарски.

Това ще стане на 16-ти юли на заседание на Съвета на Европа в Брюксел.

Тази новина достигна до гражданите и партиите след брифинг на премиера в кулоарите на парламента.

В днешната ситуация на политическа противопоставеност и предизборна обстановка в държавата е абсолютно недопустимо и неприемливо за обществения мир, този изключително важен пост за България да бъде решен и предложен на тъмно от правителството без легитимиране и без парламентарна подкрепа. Ние, основните политически сили в България, вероятно както и Вие самият, научаваме за кандидатури в страната по слухове и вестникарски изрезки.

Моля Ви да инициирате спешна среща с г-н Орешарски, както и да организирате консултации с партиите, които имат депутати в Европейския парламент, на тема каква кандидатура ще излъчи България за поста еврокомисар и какъв ресор ще поискаме като държава - член на ЕС. Нито една политическа сила днес няма право да взема еднолични решения, които се отнасят до интересите и позицията на страната ни в международен план.

Като единствена институция, която днес дава стабилност в политически аспект, се надявам че ще предприемете спешни мерки и ще осветлим обществото за решението, което ще вземе политическата класа на България.

С уважение:

Николай Бареков,

Председател на ПП „България без цензура“,

Член на Европейския парламент.

Добавете Вашия коментар

TOP