Бареков: Не народът, а политиците трябва да си сменят чипа

20 Септември 2014 | 10:30
4 коментара
Политика

Идеята, която ще спаси България е да променим начина на мислене на българските политици, те трябва да работят за хората. Като станеш политик, сменяш си чипа и започваш да работиш за народа. После, като излезеш от парламента, започва да мислиш за бизнес. Това каза в предаването “Панорама“ по БНТ лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков. Той посочи, че коалицията залага в своята управленска програма на откриването на 1 милион работни места с държавна подкрепа за бизнеса.

16 работещи фирми във всяка българска община – това ще гарантира работни места за 2,5 млн. българи, напуснали родината и половин милион, останали безработни у нас, обясни Бареков. Време е да поставим нова цел пред страната – това е икономическото развитие на страната и условията на труд, каза той. Като пример Бареков даде здравеопазването и образованието, които са най-скъпите услуги и дават възможност за изкарване на много пари. България има шанс да продава добро здравеопазване и добро образование, но не го прави с малки изключения, обясни лидерът на ББЦ.

 

Бареков влезе в разгорещен спор с опонентите си Валери Симеонов от Патриотичен фронт и Божидар Лукарски от РБ. Сблъсъкът със Симеонов започна още когато председателят на НФСБ се опита да си присвои правото на единствена патриотична партия, а всъщност се оказва отличник по брой агенти на държавна сигурност. Спорът се пренесе и върху цената на тока от българските ТЕЦ-ове. Мислете за обикновения човек, г-н Симеонов, а не правете нещата само ако имате изгода, посъветва го Бареков. ризова лидерът на „България без цензура“ опонента си от Патриотичния фронт, след като се заформи дискусията колко струва токът от българските ТЕЦ-ове и този от американските.

 

Държавата е длъжник на миньорите, тя трябва да се намеси във въгледобива а и да вземе решение – или участва в тази добивна индустрия, или поема ангажимент да закрие ТЕЦ-овете, категоричен е лидерът на ББЦ. „От 15 г.

въгледобивът от е оставен на самотек, а там се хранят 20 хиляди семейства. Това е вторият най-евтин ток, след ядрената енергетика.

Държавата купува ток от ТЕЦ-овете, те трябва да платят на мините, а мините – на работниците. Държавата дължи големи суми на този сериозен труд“, обясни Бареков. По думите му много страни са се отказали от тази индустрия, която е най-тежката и мръсна в света, но у нас няма взето такова решение и попита: „Кой ще отиде да каже на тези 20 хиляди работници, че остават без работа и че у нас няма да има евтин ток?“, попита Бареков. Той бе категоричен, че служебното правителство, което няма политическа отговорност, няма никакво право да изхвърля на улицата

20 хиляди човека. „Критикувам държавата, която хем плаща евтин ток, хем казва – оправяйте се сами. Или тя участва в тази индустрия, или казва – закриваме тази индустрия и оставяме 20 хиляди души на улицата“, обясни Бареков.

 

Бареков съобщи, че ББЦ обмисля да изпрати делегация, начело с водача на листата на ББЦ 24 МИР-София в Благоевград Светлин Танчев, която да отиде в Сърбия и да се срещне с банкера Цветан Василев. „След като Василев не иска да дойде в България, ще пратим делегация да се види с него и да обсъди план за банката“, обясни Бареков. Той смята, че КТБ трябва да бъде възстановена, тъй като за ликвидацията й ще бъде платена много по-висока цена, отколкото да заработи. Лидерът на ББЦ разкритикува управителят на БНБ Иван Искров и управлението на КТБ за това, че са изпуснали всякакви срокове тази банка да бъде възстановена. „Решението за КТБ трябва да бъде политическо и да се вземе по най-бързия начин“, категоричен е Бареков и обясни, че след изборите и формирането на мнозинството в парламента, правителството трябва да се запознае с одита и да вземе решение, а най-късно месец след 5 октомври банката да е отворила.

 

Бареков не пожали Лукарски и го попита за „протурския националист“ Касим Дал, който води партия в Реформаторския блок. Като отговор получи защитна реч за Дал, който Лукарски изкара „яросен борец срещу политико-етническия модел на Ахмед Доган“. Ние от ББЦ предлагаме в обществените поръчки да участват български фирми, а не турски, как би реагирал коалиционният ви партньор Касим Дал на това, г-н Лукарски?, засече го Бареков. Той посочи, че ББЦ има два сериозни проблема пред себе си – ДПС, заради която иска образователен ценз за гласуване и спиране на изборния туризъм и партията на Касим Дал в Реформаторския блок.

Добавени коментари

Борислав публикува:
20 Септември 2014 | 13:57
От къде на къде хората да си сменят чипа? Политиците работят (би трябвало) за хората и те са тези, които трябва да се съобразяват с тях, а не обратното.
Астика публикува:
20 Септември 2014 | 13:27
Много правилно! Политиците ги избираме, за да работят за народа си, а не да си пълнят банковите сметки. За това ще подкрепим ББЦ, защото те мислят наистина за хората и разрешават проблемите на всеки един от тях.
Попе публикува:
20 Септември 2014 | 13:15
Принципно политиците са тези които работят за хората , а не обратното
Катя публикува:
20 Септември 2014 | 13:09
Политиците трябва да служат на народа!

Добавете Вашия коментар

TOP