Банско със свой щанд на Международна туристическа борса

16 Февруари 2018 | 13:34
0 коментара
Бизнес

Община Банско и през тази година имаше свой щанд на Международната туристическа борса "Ваканция и СПА Експо" в Интер Експо Център в София, на който представи акценти от културно-историческите и природните дадености на региона с фокус върху предстоящия летен туристически сезон.

"Последните години летните месеци в Банско са много силни, имаме изключително голям ръст на туристи през лятото", каза Емилия Къшева, старши специалист по икономическо развитие в Община Банско.

По думите й това се дължи най-вече на фестивалната програма. Къшева уточни, че Общината вече е готова с летните фестивали и те са фиксирани като програма.

Освен традиционните фестивали обаче, през тази година жителите и гостите на Банско ще имат възможност да се насладят на новия Фестивал на българското народно творчество "Магията на България".

"Държим да си продължим традицията не само като топ зимен курорт, но и като фестивална столица на Балканите", заяви Емилия Къшева. Тя отбеляза, че зимният сезон продължава и се очакват още много туристи в Банско през следващите седмици от Турция, Румъния и Великобритания.

Къшева разказа, че по програмата "Културни вечери и изкуство" за четвърта поредна година от юни до септември всяка събота и неделя ще има отново демонстрации на традиционни занаяти в Туристическия информационен център на Банско. "Особено популярна става тази инициатива, тъй като хората могат да се учат на предене, тъкане, плетене - правим го интерактивно", сподели още Емилия Къшева.

Тя разказа за изложбите на местните творци и похвали региона с много талантливи самодейци - художници и дърворезбари.

 

Добавете Вашия коментар

TOP