Банско се преклони пред делото на Никола Вапцаров

06 Декември 2019 | 16:06
2 коментара
Култура

Банско сведе глава в почит пред любимия си син – поета Никола Вапцаров.

Но нямаше тъга в честването на 110-та годишнина от рождението му. Защото банскалии никога не са се разделяли с човека Вапцаров, никога не са забравяли стиховете на поета, научени в семейството и в училище. Защото всеки банскалия чувства като свое поне едно негово стихотворение.

С признателност и преклонение бяха поднесени цветя пред паметника на поета в Банско.

В Дома на изкуствата беше открита изложба, именувана “Но разкажи със думи прости”. Сама по себе си затрогваща с черно-белите фотографии, с думите на най-близките хора и на съвременници на Вапцаров, изложбата стана още по-вълнуваща с изпълнението на любимата банска песен на поета, с песен по негови стихове, с наученото наизуст от децата и със спонтанно рецитираното от кмета на Банско, Иван Кадев, любимо негово стихотворение – “Прощално”.

Добавени коментари

2421 публикува:
07 Декември 2019 | 09:04
Оценихме го - къща за 2 000 000 лв., това малка оценка ли е и кой знае още колко пари е скътал, даже не се отказа и общински съветник да е...и стига с тоя комунизъм...място в ада няма да си намерите, за 10 години съсипахте държавата, за да си на пълните джобовете, прости комплексари.
Аз съм Бурята! публикува:
07 Декември 2019 | 08:41
Философско ми е - ако банда некадърници празнуват делото на един комуняго-терорист, то в тази банда неизбежно са и комунисти! Не оценихте Жоро Икономов милички, нищо - върнете си комунизма в Банско, заслужавате си го! А предателчетата, дето ми отидоха в новия отбор - ще ви схрускаме съвсем скоро!

Добавете Вашия коментар

TOP