Банско има нов депутат! Елена Ангелинина положи клетва като депутат от парламентарната група на ВОЛЯ

17 Юли 2020 | 20:13
4 коментара
Общество

Чаровна дама от Банско положи клетва днес, като депутат от парламентарната група на ВОЛЯ.

Елена Владимирова Ангелинина замени оттеглилият се Андон Дончев, който напуска пределите на България и заминава за Русия. Девет души в листата са се отказали да влязат в парламента, като депутати от партията на Веселин Марешки. Всички те единодушно дават път на Елена Ангелинина, като млада, интелигентна и образована в швейцарския университет Northwood University, HIM, Montreux, Switzerland с писмено и говорящ английски език. 

В парламента Веселин Марешки посрещна новата си колежка с букет цветя и обяви, че тя достойно ще замени Андон Дончев, като депутат от Варненския трети избирателен район.

В социалната мрежа лидера на ПП ВОЛЯ Веселин Марешки представи с гордост чаровната депутатка от Банско:

"Сигурен съм, че достойно ще замести колегата Андон Дончев и ще работи вдъхновено за каузите на партията ни. Още една дама в екипа на ВОЛЯ, която е ерудирана, възпитана и обича България! На добър час, Елена Ангелинина!" 

Клетва в пленарната зала положи и нов народен представител от групата на ГЕРБ, известният български перкусионист Калин Вельов.

Артистът зае мястото на депутатската банка на подалата оставка Джема Грозданова, която оглавяваше Комисията по външна политика. Нейните мотиви за оттегляне от парламента все още не са обявени официално.

TOP