Банскалия, съдружник на "Кокаиновите крале - Джипсовете" и Кенеди единствен кандидат да изгради 5 сондажни кладенеца за 350 000 лв в Благоевград

16 Май 2018 | 18:48
10 коментара
Бизнес

Бизнесменът Константин Обецанов, който е съдружник на "Кокаиновите крале Джипсовете" от Банско и Кенеди единствен кандидат да изгради 5 сондажни кладенеца с напоителни системи към тях за поливане на зелени площи в Благоевград.

Фирмата му „ВИП 2004“ ЕООД бе без конкуренция за обществената поръчка на община Благоевград, по която вчера бяха обявени кандидат-изпълнителите. 

Прогнозната стойност на поръчката, определена от общината, никак не е малка – 345 579,68 лв. с ДДС, заради което липсата на интерес от страна на строителните фирми е наистина озадачаващ факт. 

Фирмата на банскалията К. Обецанов срещу предложената от общината сума от близо 350 хил. лв. трябва да изгради един кладенец край алеята към Бачиново при детската площадка, два в жк „Запад“ и два в жк „Струмско“ и поливни системи към тях.

Очаква се, комисията ще прегледа документите на фирмата от Банско, за да се произнесе дали офертата й отговаря на изискванията, поставени от общината, преди да отвори ценовата й оферта.

Припомняме, че преди няколко дни ОбС-Благоевград стопира продажбата на общинска земя на съдружник на Джипсовете от Банско - Константин Обецанов - "Коки", който е един от собствениците на нощни клубове в курортното градче, където се продават наркотици, като топъл хляб.

Името му бе замесено и покрай жестокото убийството на покойният вече подземен бос Васил Донев - Доневио.

Местните парламентаристи върнаха за преразглеждане 29 точка от дневния ред, относно постъпило заявление с вх. №0207-1/20.03.2018 г. от „Благоустройствени строежи“ ЕООД с управител Константин Обецанов.

Общинският съветник от БСП Антон Асиски обясни, че цената на имота е доста занижена, пазарната стойност на имота е 14 евро на кв.м. , а цената за която се продава не отговоря на стойността на имота. „На практика ние ощетяваме община Благоевград. Освен това има несъответствие по натурален акт, сградите са 16, а всъщност те са 19“,обясни Асиски.

Съветничката Злата Ризова обясни, че е съгласна собственикът на сградата да купи земята, но не на определената цена. „Колеги, не е смешно, а скандално! Продаваме 39 декара по пазарна цена 129 601 лева, т.е 3 лева и 19 стотинки на кв.м.,това е скандално!, заяви от трибуната Злата Ризова.

Съветникът Илко Стоянов изтъкна, че собственикът на „Благоустройствени строежи“ Константин Обецанов участва в Консорциум за изпълнител на обществена поръчка за милиони, а иска да купи общинска земя на безценица.

Добавени коментари

Митко публикува:
17 Май 2018 | 10:05
Кви кметове ще се самосезират като Гипсовете им плащат хубаво!Гошо Икономов боклука,почти всяка седмица взема от тях пари,а шефа на полицията Иван Попов(Костюма) е на месец,всеки месец му се отчитат за да може да си продават без никой да ги пипа!А малкия Гипс Дане,Нема такъв лицемер,и боклук като тоя.Мазен,интригант,топач доносник,абе страшна мишка,тя затва и Деси си бръмчи нагор надолу!Крайно време е вече да се озоват в Бобов Дол!
VOLQ публикува:
17 Май 2018 | 08:19
KENEDI PO CELIQ GRAD RAZPRAWQ 4E AKO NE E TOI OT MI6O KAMBITOV NI6TO NE STAVA I ZATOVA E VZEL GANSTERA OT BANSKO KOKI DA MU VAR6I RABOTA
Пфффф публикува:
17 Май 2018 | 07:30
Копелета долни....
!!! публикува:
17 Май 2018 | 07:28
Кмете,кметеее заобиколен си от най-голямите мишоци !
Kenedi публикува:
16 Май 2018 | 22:54
Ivane , kostiumche kaji zashto pusna Georgi Shterev be ,razbrahte se i sega si plashta li
баста публикува:
16 Май 2018 | 22:10
Кенеди командва целата схема коки е поставено лице тези хора точат общината време е за бунт хора прав е хаджигаев започваме революция в общината
а така публикува:
16 Май 2018 | 22:08
В ДИСКОТЕКИТЕ НА ГИПСОВЕТЕ Е ПЪЛНО С МАЛОЛЕТНИ БЕЗ ЛИЧНИ КАРТИ СМЪРКАТ В ТОАЛЕТНИТЕ ПО ДТРИМА ЧОВЕКА СЕ ЗАКЛЮЧВАТ СТРАШНО НЕКА ИНСТИТУЦИИ ТЕ ДА НАПРАВЯТ ПРОВЕРКА В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЩЕ СЕ НАЛОЖИ КМЕТА И ШЕФА НА ПОЛИЦИЯТА ПАК ДА ПРАВЯТ СРЕЩИ С РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕЦАТА В БАНСКО ИЛИ ПО ТОЧНО КАЗАНО СПАСЕТЕ СИ ДЕЦАТА ХОРА ВСЕКИ ТРЕТИ УПОТРЕБЯВА НАРКОТИЦИ
Хари публикува:
16 Май 2018 | 20:05
Гипсовете продават кокаин под път и над път тия боклуци!Браво на кмета на Благоевград и Банско,държи ги шефа на полицията Иван Попов(Костюма).Отчитат му яко парички на Киро поработи ченге скапано!Най-голямата измет са Гипсовете в Банско,доносници от 20-години,снасят на вуйчо си,който е в ДС!Евала на мафията,и на кметчетата,браво лапате яко!
Zapoznata публикува:
16 Май 2018 | 19:02
zimata v sezona na drogata v bansko i posle peralna v blagoevgrad a firmi kato baikusho neka gledat kenedi misho kambitov i obecanov sa za prokuraturata zaedno sas antoniq obshtata deto slaga zapetajkite na pory4kite
Благоевград за вас е пак париж публикува:
16 Май 2018 | 18:52
Какво става кмете мафията ли превзе благоевград нямали фирми та дойдеха банскалии да си перат парите а кенеди няма ли да преяде нещо се забравихте кметееееееееееее

Добавете Вашия коментар

TOP