Банкерът Георги Монев козът на вътрешнопартийната опозиция за лидер на БСП - Благоевград

06 Юли 2020 | 17:39
3 коментара
Политика

БСП – Благоевград се събира следващата събота, на 11 юли, на отчетно-изборна конференция в залата на читалището.  Решението за датата бе взето на пленума на БСП във вторник и техническият персонал в червената централа на Благоевград вече започна да разпраща служебни имейли на делегатите с напомнянето, че трябва да си носят и маски, защото според последната заповед на здравния министър изискването за лични предпазни средства в закрити помещения е до 15 юли.

Делегатите са 120, но традиционно на отчетно-изборните конференции се събират под 100 души. През 2017 г., на 48-ата конференция на БСП в Благоевград, от 124 делегати дойдоха 95, а избраният тогава председател Любен Милев бе подкрепен от 50 души. Приблизително същите цифри се очакват и сега, 3 г. по-късно. Номинираните за лидер на БСП – Благоевград и преди, и сега са около 20 души. През 2017 г. отводи не си направиха само Милев, общинската съветничка Гергана Янчева и д-р Вангел Арабаджиев, на 11 юли се очаква отново до финалната права да стигнат Милев и още 1-2-ма партийни активисти.

Има обаче сериозни индикации, че с приближаване датата на конференцията пластовете все повече се разместват и червената вълна изхвърля на върха едно малко познато име – това на банкера Георги Монев. Той е член на БСП от 8 г., досега не е бил кандидат за никакъв партиен пост, но според наши източници в момента около него се обединява цялата вътрешнопартийна опозиция в лицето на Емил Костадинов, Юлиян Гошев, Йорданка Слатинска… Монев има малко номинации, но ако не си направят отводи, дори и издигнатите от само 1 първична партийна организация минават на равно гласуване с другите претенденти за първия пост в БСП.

Според източници на „Струма“ младият банкер вече се е съгласил да участва в надпреварата и на негова страна е застанал дори един от най-твърдите претенденти за председателския пост в партията – бившият общински съветник Милан Богдански, който също има доста номинации за първото червено кресло. Пред „Струма” обаче М. Богдански бе лаконичен: „Нямам намерение на всяка цена да ставам председател. Ще се боря честно, както ми го позволява уставът на партията”.

Сред предложените за мястото на Милев са още Г. Янчева, д-р Вл. Пандев, бившият общински съветник Антон Асиски, Владимир Иванов, Асен Балабанов и др.

Кой ще поведе левицата в Блгоевград другата събота е от съдбовно значение за партийната организация поради факта, че в рамките на по-малко от година новото ръководство ще трябва да организира 3 избора – за национален лидер на БСП /през септември/, за кмет на Благоевград /до края на тази година, защото е малко вероятно Румен Томов да остане на поста при влязло в сила съдебно решение за отстраняването му/, както и на парламентарните избори догодина през март. Очаква се доста труден мандат и нагнетяване на напрежението в организацията още през есента, когато е и решителната битка за поста на Корнелия Нинова.в.Струма

Добавени коментари

Нашия публикува:
07 Юли 2020 | 10:48
Успех
агент публикува:
07 Юли 2020 | 08:13
милев е пътник той просто преключва или бъркам
Onia публикува:
06 Юли 2020 | 18:18
Kakav e toia bre boje boje

Добавете Вашия коментар

TOP