Автобусните превозвачи в Благоевград планират протестни действия

14 Юни 2018 | 10:52
0 коментара
Общество

 Автобусните превозвачи в Благоевград планират протестни действия срещу Проектозакона за Българската автомобилна камара. Това заяви за „Фокус“ Петър Демерджиев, директор на транспортна фирма в града.

По думите му през автогарата в Благоевград преминават около 50 превозвачи и голяма част от тях ще се включат в протеста. Най- вероятно протестните действия ще се състоят от 14.00 до 15,30 часа.

„Основните ни мотиви са, че не сме съгласни със законопроекта, защото той ни вменява действия и длъжности на Държавната автомобилна администрация за проверка и контрол на транспортните фирми“, каза още той.

По думите му ако не се стигне до споразумение на 25 юни се организира национален протест. Той каза още, че не са съгласни и да се събират големи членски вноски, които биха довели по- малките фирми невъзможност да работят.

"Автобусните превозвачи в Благоевград също ще протестират днес. Изцяло подкрепяме тезата, че този проектозакон за автомобилната камара е напълно неприемлив за автобусните превозвачи, така че ще протестираме и днес, и утре, ако трябва и в други ден, докато това не бъде оттеглено, защото това реално е един лобистки закон, който занапред може само да навлече проблеми“, коментира Марио Богданов, представител на автобусния бранш от Благоевград..

Богданов допълни, че всички хора днес ще пътуват, просто автобусите между 14,00 и 15,30 часа ще пътуват със закъснение. Той подчерта, че те не отменят курсовете, а просто в рамките на законното до 1 час и 30 минути могат да закъсняват.

По думите му, ако няма ефект след днешния протест, планират нов такъв за 25 юни, а ако след това нищо не се промени, ще протестират всеки ден. Богданов заяви, че ако се наложи ще стигнат и до София с автобусите.

Добавете Вашия коментар

TOP