Арт-инсталация "Безкрайност" откриват в АУБ

08 Февруари 2018 | 10:57
0 коментара
Култура

Арт-инсталация „Безкрайност” ще бъде открита официално тази вечер в Студентски център „Америка за България” в кампуса на Американския университет в Благоевград.

Събитието е с начало 19:30 часа. „Безкрайност“ е вдъхновена от идеалите на образованието в американски стил „liberal arts” и от архитектурното пространство.

Арт-инсталацията, направена специално за Студентски център „Америка за България”, се характеризира с игри на светлината, пространството и времето в опит да изобрази знанието в непрекъснато развитие, както и вечно променящата се колизия  между светоусещане и идеи. „Безкрайност“ изследва връзката между светлина и перспектива, движение и емоция, интонация и отразяване.

Арт-инсталацията е дарение от Настоятелството на АУБ в подкрепа на мисията на университета да отваря нови хоризонти, да стимулира креативността и иновациите, да вдъхновява млади таланти. Създадена е от Наталия Ленц, Силвето Богоева, Рашко Грънчаров, Харалан Хараланов, Георги Кунев, Радослав Мъглов, Веселин Методиев, Пламен Миховски, Ивана Ненчева и Мона Раданова.

Добавете Вашия коментар

TOP