Арестуваха мъж, снабдявал с взривни вещества част от протестиращите

04 септември 2020 | 19:03
0 коментара
Арестуваха мъж, снабдявал с взривни вещества част от протестиращите

Прокуратурата задържа мъж заради притежание и предаване на взривни вещества по време на протеста в сряда в София. Това става ясно от съобщение на прокуратурата.

В него се казва, че Софийска районна прокуратура е задържала за срок до 72 часа обвиняем, който без надлежно разрешение държал и предавал взривни вещества по време на протест в гр. София в сряда.

Днес, 04.09.2020 г., Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия, за престъпление по чл. 339, ал.1 от НК.

Той е обвинен в това, че на 02.09.2020 г., около 20:30 часа в гр. София, на кръстовището на бул. "Цар Освободител" и ул. "Княз Александър Батенберг", без да има надлежно разрешение съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, държал в носената от него раница неустановен брой саморъчно направени взривни вещества, които предавал на неустановен брой лица, участващи в протеста.

Последните от своя страна ги хвърляли срещу служители на МВР, изпълняващи служебните си задължения, свързани с охрана на обществения ред, като след хвърлянето им взривните вещества се възпламенявали. За извършеното от обвиняемия престъпно деяние се предвижда наказание лишаване от свобода от две до осем години.

Предвид високата обществена опасност на деянието, на 04.09.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".


Добавете Вашия коментар!