АМ „Струма” край Кочериново отново в ремонт, гневни шофьори недоволно клатят глави

30 Октомври 2019 | 18:23
0 коментара
Общество

Автомагистрала „Струма“ в района на пътен възел Кочериново отново е в ремонт.

Участъкът в посока Благоевград е затворен от понеделник и движението се отбива по стария път Е-79.

Ограниченията предизвикаха задръствания, а изнервени шофьори питат какво става.

Репортерски екип отиде на място, за да провери каква е причината за затворения път. На автомагистралата са поставени конуси и пътни знаци, които сигнализират за поредния ремонт. В голямата указателна табела, намираща се на 1 км преди пътния възел, стрелката, която показва, че движението за ГКПП – Кулата е направо, е затъмнена и шофьорите се насочват да завият наляво. Затвореният участък е от км 87+400 до км 87+640. На мястото вчера бе струпана строителна техника, полагаха се мрежи и асфалт от фирмата, която по договор е ангажирана с поддръжката. Ремонтните дейности са до днес, сряда, става ясно от бюлетина за пътната обстановка на сайта на АПИ. Такава информация обаче вчера липсваше в секциите за новини и актуална информация, в която се предупреждават шофьорите за въведените ограничения. В района на пътен възел Кочериново имаше ремонтни дейности на асфалтовата настилка преди два месеца. На 7, 8, 9 август движението бе затворено през деня и пренасочено пак по главен път Е-79.

Вчера се обърнахме към пресцентъра на АПИ за повече разяснения относно причините за честите ремонти на открития  само преди 4 г. пътен възел.

Ето и техния отговор: До 30 октомври движението между пътен възел Кочериново и пътен възел Благоевград на АМ „Струма” от 85-и до 90-и км в посока Благоевград е ограничено поради кратковременни ремонтни дейности на асфалтовата настилка при 87-ми км на автомагистралата. Трафикът е пренасочен по път I-1 Кочериново – Благоевград. Участъкът е сигнализиран с необходимата пътна сигнализация. Ремонтът се извършва от изпълнителя на Лот 2 от АМ „Струма” за негова сметка и е част от гаранционното обслужване на обекта.

Продължава да е ограничено и движението в платното посока ГКПП – Кулата при виадукта в района на с. Джерман – между 60-и и 66-и км поради аварийно-възстановителните дейности по съоръжението, което бе засегнато от пожара в депото за отпадъци. За улеснение на пътуващите в края на работната седмица в петък от 14 ч. на виадукта при 62-ри км, както и досега, ще се обособяват две ленти към Благоевград и една лента към София, а от 10 ч. в последния почивен ден – неделя, до 14 ч. на последния работен ден ще има две ленти за София и една за Благоевград. Превозните средства над 12 т, включително и автобусите, пътуващи към Кулата, както и в момента се отбиват от АМ „Струма“ при пътен възел Долна Диканя, преминават по път I-1/Е-79 и при пътен възел Бобошево продължават по АМ „Струма“. За пътуващите към София отбиването по път Е-79 става при пътен възел Бобошево, а качването на магистралата е при пътен възел Дупница Север./Снимки/

Добавете Вашия коментар

TOP