"Алфа Рисърч": Балотажът между Цецка Цачева и Румен Радев е сигурен

04 Ноември 2016 | 03:29
0 коментара
Политика
Алфа Рисърч: Балотажът между Цецка Цачева и Румен Радев е сигурен

Това показват данните от проучване на „Алфа Рисърч”, възложено и финансирано от NOVA. То е проведено в периода 31 октомври – 2 ноември. Проучването е проведено сред 1034 пълнолетни граждани от цялата страна чрез пряко интервю по домовете на анкетираните. 

Голямата интрига остават Цецка Цачева и Румен Радев, а разликата между тях се топи драматично. Прогнозният резултат показва преднина за кандидата на ГЕРБ с по-малко от 4%. На трето място засега се нарежда Красимир Каракачанов с двойно по- малък резултат. 

Веселин Марешки изпреварва кандидатите на останалите парламентарно представени партии и днес би взел малко над 7% от гласовете. Прогноза, която показва сериозен ръст в доверието към бизнесмена в сравнение с резултатите през октомври.

Още по-внушителен обаче е скокът при Пламен Орешарски, след като ДПС официално го подкрепи. Ако през октомври не стигаше и процент, днес вече събира близо 7% от гласовете. Трайчо Трайков и Ивайло Калфин имат почти равен прогнозен резултат от малко над 5%. След тях се нарежда и Татяна Дончева.
Малко над 6% ще използват квадратчето „Не подкрепям никого”.

При тези данни балотажът между Цецка Цачева и Румен Радев е сигурен, категорични са социолозите от „Алфа Рисърч”. 

ПАСПОРТ НА ИЗСЛЕДВАНЕТО

Настоящото изследване е проведено в периода 31 октомври – 2 ноември от „Алфа Рисърч”, възложено и финансирано от NOVA. Проучването е проведено сред 1034 пълнолетни граждани от цялата страна чрез пряко интервю по домовете на анкетираните./БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP