Александър Манолев отказа да е министър на транспорта

13 Септември 2018 | 14:55
0 коментара
Политика

Предложеният за министър на транспорта Александър Манолев от Сандански поиска премиерът Бойко Борисов да оттегли номинацията му за поста. Това каза самият Манолев, който сега заема поста заместник-министър на икономиката.

Манолев мотивира искането си да не е министър на транспорта със „съшити” по думите му обвинения и провокации срещу него.

По-рано днес точката от дневния ред на парламента за персонални промени в правителството бе отложена.

Очакваше се депутатите да освободят подалите оставка министри на вътрешните работи Валентин Радев, на регионалното развитие Николай Нанков и на транспорта Ивайло Московски и за техните места да изберат предложените от премиера трима кандидати - съответно Младен Маринов, Петя Аврамова и Александър Манолев. Това обаче не се случи, тъй като се оказа, че президентът не е подписал указ за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР.

Вчера правителството предложи на президента да подпише указ за освобождаването на Маринов от поста. От прессекретариата на държавния глава обясниха, че това ще се случи, след като президентът се върне от латвийската столица Рига. Радев е в Латвия за среща с държавните глави от кръга "Арайолуш".

Председателят на парламента Цвета Караянчева обясни, че решението за промените в състава на правителството не може да се разделя, тъй като документът е за смяна на трима министри.

По-рано Караянчева допусна, че решението за трите смени в кабинета ще бъде гласувано в сряда или четвъртък следващата седмица.

Добавете Вашия коментар

TOP