Акад. Юлиан Ревалски и Васил Щерев стават почетни граждани на Симитли

05 Септември 2017 | 17:58
0 коментара
Общество

Удостояват акад. Юлиан Ревалски, председател на БАН и ръководител на Института по математика и информатика и бившият председател на АПК Симитли, Васил Щерев със званието „почетен гражданин“ на Община Симитли за празника на града.

Заслугите на акад. Юлиан Ревалски за развитието на българската наука са безспорни. Ученият, родом от Симитли, е познат в научните среди като математик от световна величина. Преподавател като гост-професор в университети в Италия, Канада, Германия, Чили, Перу, Куба, Гваделупа и др.

Васил Щерев е допринесъл изключително за промяна облика на Симитли. В качеството си на председател на местния Аграрно-промишлен комплекс, спомага много за развитието на общината.

На тържествена сесия на Общински съвет – Симитли, двамата заслужили мъже ще бъдат удостоени със званието „почетен гражданин“. В читалище „Св. Климент Охридски“, в първия ден на тържествата за празника на града – 8-ми септември, от 17:30 часа ще бъде отдадено заслуженото на двамата радетели за просперитета на населеното място.

Добавете Вашия коментар

TOP