Адреналин на макс, бира и кебапчета за рафтърите по Струма, откриват сезона с гайди

19 Март 2018 | 13:47
0 коментара
Общество

Рафтинг центъра в Симитли е в готовност за новия сезон. 

И въпреки, че официален старт на сезона ще бъде даден на 24 март, първите лодки вече направиха сефтето

Организатор на мероприятието е община Симитли и Х-клуб.

Те поясняват, че търсачите на силни усещания ще плащат по старите цени, а те са 50 лева на човек. За първите смелчаци обаче ще има преференции и спускането ще излезе с 20% по-евтино.

За откриването на сезона ще има и  Балканския Рафтинг фестивал, ще  участват клубове от Сърбия, Македония, Румъния, Гърция.

Спускането в Кресненското дефиле трае между два и три часа по трасе  с дължина  11 км.

Всеки, който има желание да преживее водната емоция получава пълна професионална екипировка за рафтинг- рафтинг лодка неопрен, яке за вода, каска, спасителна жилетка, гребло, боти за вода.

 „ Адреналинът води деца и възрастни тук, най-малкият човек в лодката досега е дете на година и половина, а най-възрастният – на 78 години. С всяка година броят на мераклиите се увеличава, от пролетта до есента всеки уикенд идват много хора  да се пуснат с лодките по бързеите на реката.  

Собственикът на „Х-Клуб” Станимир Станимиров твърди, че  шоуто и тази година, както и предходните е гарантирано.

„Ще има не само екстремни спускания с лодки в пълноводните води на река Струма, но и бира, и кебапчета. Но пийването ще е след рафтинга. Абсолютно забранено е в лодката да се качи някой, който е пил дори една бира. В това отношение сме безкомпромисни. Защото най-важно е да осигурим безопасността на всички, които са в лодките”, категоричен е той.

„Вярвам, че стотици рафтъри ще завладеят бреговете на реката и бързеите в нея следващата събота и неделя. Ще дойдат любители на екстремния спорт от Македания, Сърбия, Румъния, Гърция. Миналата година на сърбите толкова много им хареса, че идваха още няколко пъти по време на сезона, за да се спускат точно по това трасе, което е с дължина от почти 12 километра. За настроението на всички гости на фестивала ще се погрижат гайдари, ще заложим на българския фолклор”, разкрива още Станимир Станимиров.

Добавете Вашия коментар

TOP