80 000 лв. взима благоевградската фирма “Екстра колор” за ремонт на три детски площадки

01 Октомври 2019 | 09:51
0 коментара
Бизнес

Благоевградската фирма „Екстра колор“ ЕООД на Ивайло Митев е ангажирана с ремонта на детските площадки в три детски ясли и с теч от покрива на читалището на обща стойност близо 80 000 лв. Двете поръчки му се възлагат от общината с договаряне без предварително обявление.

След многобройни оплаквания комисия от кметството е направила проверка и е констатирала, че частта от покрива, която е балкон от сградата, в която се помещава и Камерна опера, е силно увредена. По цялата дължина и ширина са се образували фуги, на места е нарушена замазката и фугата между фасадата и балкона липсва. Проблемът е сериозен, защото може да доведе до инциденти с преминаващи граждани, затова се налага да се действа спешно и общината да премине към възлагане без открита процедура. Предвидените средства за обработване на фугите и полагане на течна хидроизолация на целия балкон са 3500 лв.

Наложителни са и ремонтни дейности на откритите площадки за игра на хлапетата в дневни детски ясли № 3, 10 и 12. Навсякъде има за подмяна уреди и ударопоглъщащи настилки. Срокът за извършване на ремонтите е между 40 и 60 календарни дни, а заделената сума 75 600 лв. с ДДС.

„Екстра колор“ не за първи път получава спешни поръчки от общината, тя  ремонтира приземния етаж на Защитеното жилище за хора с умствена изостаналост в кв. “Струмско”, след като при първоначалното обявление на поръчката за 13 700 лв. не се яви нито един кандидат. Пак с пряко договаряне, без конкурс, заради липса на оферти на обявената преди това открита процедура, Ивайло Митев извърши миналата година текущия ремонт на детските градини  “Ведрица”, “Св. Богородица”, “Детелини”, “Роса”, “Щастливо детство”, “Мак”, “Здравец”, “Алени макове”, “Синчец”, “Първи юни”, “Усмивка”, както и “Детски свят” на стойност 119 930.10 лв.

 “Екстра колор” ЕООД има магазин за бои в жк “Еленово”. През 2015 г. Ивайло Митев пак ремонтира детските градини в Благоевград. В съдружие със Стоян Керин в консорциум “Екстра Струма” в предишна обществена поръчка кандидатства за освежаването на детските заведения и отново належащи към оня момент ремонти. Тогава столичната “Ливтас” даде цена от 220 943 лв. без ДДС, гаранция от 10 години и 30 календарни дни за изпълнение на поръчката, но спечели благоевградското сдружение “Екстра Струма” с оферта от 235 726 лв. и гаранция от 5 г. ДИМИТРИНА АСЕНОВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP