8 причини да правиш секс на светната лампа

25 Февруари 2018 | 08:21
0 коментара
Любопитно

Проучване, поръчано от английската електроснабдителната компания Boost сочи, че 7 от 10 човека предпочитат да изгасят светлините преди секс. Защо? Отговорът е лесен – повечето хора не се чувстват комфортно, когато телата и лицата им се виждат по време на интимните ласки. Колкото и да е трудно да убедиш себе си или своя партньор, че самочувствието не зависи от това дали в стаята е тъмно или светло, има 8 добри причини да пробвате „светъл“ секс. Ето ги и тях:

1. Виждаш какво правиш (и подобряваш уменията си)
Повечето хора се възбуждат от деликатни и много целенасочени ласки, за да стигнат до оргазъм. Ако се блъскаш в тъмното, а устата и пръстите ти все не попадат на правилните места, докосванията ще дадат много по-незадоволителен резултат. Това е особено важно, ако ти и партньорът ти се познавате от скоро. Освен това, както много пъти сме казвали, мастурбирането по двойки – или когато се гледате един друг, докато си доставяте сами удоволствие – може да се случи само на светло. Накратко, правите ли секс на тъмно, ще си останете на тъмно относно желанията си.

2. По-безопасно е
Хората често правят грешки при използването на презервативи. Налага се щателна проверка за микроразкъсвания по латекса или за образуването на балонче въздух в резервоара, което може да доведе до скъсване. Светнатите лампи също предпазват и от контузии. Наслушали сме се на какви ли не кошмарни истории, последствие от царящия по време на секс мрак. От грешното използване на дезинфектант за ръце, вместо лубрикант, до грубо изритване в корема и други. Вагината и други части на тялото ти ще бъдат благодарни, ако се пресегнеш към ключа на лампата и я светнеш.

3. Заздравява връзката
Може и да звучи като клише, че погледът на някого може да те отведе към дълбините на душата му, но зрителния контакт наистина помага за заздравяването на интимната ви връзка. Преживяването ще ви се стори много по-романтично, вместо сексът да представлява нещо, което правите чисто механично. Секс терапевтите дори препоръчват следното упражнение: гледайте се с партньора си в очите за пет минути всеки ден, като се опитате да синхронизирате дишането си. Това ще ви помогне да се отпуснете и да се свържете не само на физическо, но и на психологическо ниво.

4. Виждаш лицето му и така се ориентираш какво трябва/не трябва да правиш
Възможността да виждаш лицето на партньора си по време на секс ти дава много добра представа за случващото се. Той мръщи ли се или е отворил уста с възхищение? Напрегнато или отпуснато е изражението му? Как изглежда по време на оргазъм? Ако не можеш да виждаш лицето му е по-трудно да разчиташ чувствата и мислите му. Да не говорим, че не можеш да разбереш дали му харесва новата поза, която пробвате или дали има нужда от почивка.

5. Може да те накара да заобичаш тялото си повече
Разбира се, за повечето от нас идеята да сме чисто голи на ярка светлина е страховита. Светването на лампите преди секс може да ти се струва абсолютно неприемливо в началото, особено ако не си уверена в тялото си. Всъщност, 41% от участниците в проучването на Boost са отговорили, че се чувстват по-уверени, когато правят секс на тъмно. Но дори да имаш задръжки относно свалянето на дрехите на светло, партньорът ти със сигурност ще оцени шоуто. Той няма да се фокусира върху това, което намираш за свои „недостатъци“. За съжаление, ние рядко се виждаме толкова красиви, колкото ни оценяват останалите. Още повече, че когато най-накрая решиш да се отпуснеш и да не ти пука как ще изглежда дупето ти/корема/физиономията в дългосрочен план спомага за повишаване на самочувствието и заздравяване на връзката. Ако въпреки всичко все още не си готова да се съблечеш чисто гола на светната лампа, предлагаме алтернатива – наметни си сатенен халат, който меко следва извивките на тялото и хем разкрива, хем покрива. Също така можеш да сложиш полупрозрачен шал върху лампата, за да направиш светлината по-приглушена и не толкова разкриваща (само внимавай платът да не се нагорещи прекалено, не искаш да викаш аларма по средата на „кучешката“, нали?).

6. Ще се насладиш изцяло на гледката на партньора си (и той на твоята)
За мъжете се говори, че са визуални същества и апетитът им идва с яденето, тоест с гледката на голото женско тяло. Доказано е, че жените също се „хранят“ с очите си и също се възбуждат от голото тяло на партньора. ¼ от участниците в проучването са потвърдили, че сексът е станал по-вълнуващ, когато са започнали да го правят на светло. За домашно, добави към изживяването дантелено бельо и лосион за тяло с блестящи частици.

7. Нагорещи атмосферата с различни цветове на крушките
Хромотерапията е наука за използване на цветовете, с цел предизвикване на определени психологически или физически реакции. Ето защо, използването на цветни крушки е брилянтна идея. Червената светлина стимулира желанието и енергията, а синята действа отпускащо и повишава чувствеността. Сенките на силуетите ви, които се получават при поставянето на лампите под ъгъл също имат еротичен ефект.

8. Светнатите лампи те поддържат будна
Ако като повечето хора на тази Земя и ти правиш секс преди да заспиш, нищо чудно да си изморена в края на деня. Запали лампата и вероятността да заспиш (о, какъв срам!) ще падне значително. А след края на еротичните „упражнения“ ще заспиш толкова дълбоко, че цял оркестър няма да те събуди.

Добавете Вашия коментар

TOP