79 са свободните работни места обявени в бюрото по труда в Петрич

26 Септември 2016 | 13:54
0 коментара
Общество
79 са свободните работни места обявени в бюрото по труда в Петрич

 79 са свободните работни места обявени в бюрото по труда в Петрич. Това съобщиха за „Фокус“ от Дирекция „Бюро по труда“ – Благоевград. От там уточниха, че от тези позиции само 2 са за хора с висше образование – медицински сестри.

Останалите 77 са подходящи за притежаващите средна или по-ниска образователна степен. От тях 30 са за опаковчици на медицински консумативи, 15 са за гладачи, а 10 са за шивачи. В три категории от обявените свободни работи места се търсят хора с опит – сервитьори, продавачи на хранителни стоки и шофьори, категория С.

Търсят се още шофьори на автобуси, общи работници, кроячи, продавач – консултанти и международни шофьори. 147 пък са свободните работни позиции обявени в Бюро по труда – Разлог, като 7 от тях са за висшисти.

Най-търсени сред хората с тази образователно – квалификационна степен са лекарите и учителите, търси се още технически сътрудник. При обявените свободни места за хора със средно и по-ниско образование преобладават незаетите места за машинисти и продавач – консултанти. 

Добавете Вашия коментар

TOP