65-годишна жена от Добринище изчезна безследно

01 Април 2017 | 09:07
0 коментара
Общество

65-годишната Милана Белчина от Добринище е изчезнала безследно и никой в града не я е виждал. Сигнал за изчезването й е подала дъщеря й, която е омъжена в Банско. Жената не се е появявала от около 20 дни.

Сигналът вдигна на крак полицията в Банско вчера, веднага бе предприета акция по издирването й. В нея се включиха над 40 полицейски служители, пожарникари, лесничеи, спасители и общинари от Банско, отдел „Обществен ред и сигурност“ и служители от кметство Добринище. Те обхождат горските територии, тъй като предположенията са, че Милана Белчина е изчезнала в планината, където през пролетта, лятото и есента ходела почти всеки ден да събира билки, гъби и плодове, което било основното й препитание. Издирването стартира от местности в Добринище, където се смята, че жената ходи най-често. Групите са обходили горските територии от землището на Добринище до границите им с Елешница, Обидим, Баня и Банско, но безрезултатно.

Местните хора не изключват и вероятността билкарката да е тръгнала да търси сина си Петър, който е иманяр и често изчезвал  с дни. Той бил извън Добринище повече от три седмици, но когато се появил, майка му била вече изчезнала. Според местните Петър се страхувал от претърсване на дома му заради  иманярската му дейност и именно затова се бил укрил по настояване на майка му. Последно той беше задържан през май месец на 2016 година, когато при полицейска акция на РУП -Банско, проведена в  местността Миланица, в землището на Якоруда, в ареста бяха вкарани общо петима иманяри. Мъжете бяха заловени в момент на извършване на теренни разкопки с цел търсене на археологически обекти. При акцията на място бяха  намерени и иззети технически средства за извършване на теренни разкопки. При последвалите обиски в домовете на задържаните и на адреси, за които е имало информация, че в тях се укриват ценни предмети, бяха  намерени и иззети монети и други ценни антики.

Днес издирването на изчезналата жена ще продължи. Жители на Добринище коментираха, че Милана Белчина познава всеки метър в гората и изключват вероятността да се е изгубила.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP