60 лв. месечно за зареждане ще плащат магазини и заведения в ЦГЧ на Благоевград, живеещите в „синя зона” с безплатно паркиране само на 1 автомобил

11 Май 2017 | 07:46
0 коментара
Общество

Въвеждане на месечна такса от 60 лева за зареждане на заведенията и магазините в централната градска част на Благоевград предлагат от Общинската администрация. Управителят на „Паркинги и гаражи“ Васил Атанасов и гл. инспектор „Обществен ред“ Кирил Манов настояват за промени в Наредбата за опазване на общинската собственост и обществен ред, като целта е да се наложат допълнителни ограничения за влизане на автомобили в района на „синята зона”.

Другото искане е зареждането  на търговските обекти в ЦГЧ да става само от полунощ до 5.00 часа сутринта, като пропускът ще е валиден за не повече от 2 часа. Предвидени са промени, които касаят и живеещите в района на „синята зона”. Предлага се право на безплатен талон за паркиране да се дава само за един автомобил на адрес, а за втора кола собствениците да плащат годишна такса от 100 лв.

Притежателите на инвалиден талон за безплатно паркиране на обособените за това паркоместа пък ще трябва да го поставят на предното стъкло, така че да се вижда номерът и валидността му. Право на паркиране на обозначени за инвалиди места има само притежателят на талона или ако той се вози в колата. Общинските служители ще имат право да проверяват дали инвалидният талон се ползва неправомерно и съответно да налагат санкции, като поставят скоби, ако се констатира нарушение.

Предложението за промените вече е внесено от кмета д-р Атанас Камбитов за обсъждане в комисиите на Общинския съвет и се очаква да влезе в дневния ред на сесията, която ще се проведе в края на май.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP