5 сигурни доказателства, че имате нужда от почивка

07 Март 2019 | 19:05
0 коментара
Любопитно

Понякога сме толкова погълнати от битовите предизвикателства, че забравяме да отделим време за себе си.

Работа, семейство, сметки, пазаруване... А къде в графика ви фигурира грижата за психическото ви здраве? 

Стресът като че ли се е превърнал в неделима и дори нормална част от забързания начин на живот. Затова е важно да разпознаваме ранните симптоми на преумората, за да вземем мерки навреме и да си осигурим пълноценна почивка.

Липса на мотивация

Ако до скоро сте били готови да покорите света, а днес едва успявате да станете от леглото, значи се нуждаете от почивка. Позволете на съзнанието ви да се пречисти, а вдъхновението ще дойде само, макар и с нежелано закъснение.

Свръхчувствителност

Психическото натоварване може да ни провокира да възприемаме събитията много по-интензивно, особено неприятните. Преумората ни кара да се разстройваме лесно и то за неща, които обикновено не биха ни повлияли.

Раздразнителност

Преумората пречи на самоконтрола, а словесната агресия е начин да компенсираме комплексите си, като утвърдим моментно превъзходство над останалите. Опитайте се да не сте твърде сурови към себе си и близките си.  

Виене на свят

Дори преумората да се възприема като психическото състояние, не е изключено на хоризонта да се появяват и физически симптоми. Когато сме преуморени, тялото ни не може да функционира нормално. Ако се почувствате зайване и гадене, непременно вземете мерки.

Безсъние

Проблемът със заспиването е един от най-често срещаните негативни последици от стреса. Погрижете се да разрешите този проблем колкото се може по-скоро, защото хроничното недоспиване може да отключи други здравословни проблеми. 

Добавете Вашия коментар

TOP