40 дни сух режим за две Благоевградски села! Елена Стойчева, кметски управник: Нищо не зависи от водното дружество, просто няма вода

07 Септември 2017 | 07:55
3 коментара
Общество

Вече 40 дни благоевградските села Долно Българчево и Зелен дол са на воден режим заради дългото засушаване, което доведе до пресъхване на водоизточниците. С всеки изминал ден водата буквално се топи по тръбите и почти не стига до чешмите на потребителите.

„Продължаваме да сме на воден режим. Не завали ли дъжд, това може да продължи още дълго време. Никой няма вина, срещу природата нищо не може да се направи. В имотите, които са северно от кметството, вода се подава между 07,00 и 19,00 часа, а в тези на юг от кметството – от 19,00 до 07,00 часа”, обясни кметът на Долно Българчево – Елена Стойчева.

В съседното селище Зелен дол водата тече по чешмите в часовите интервали от 06,00 до 08,00 часа, от 12,00 до 13,00 часа и от 18,30 до 20,30 часа. Такава суша в района не е имало от много години, твърдят местните хора. Проблемът е, че водата заради намаления дебит въобще не може да стигне до къщите, които са във високите части. От ВиК уточниха, че не само сушата, но и ползването на питейна вода за поливни нужди е причина за безводието. „Нищо не зависи от водното дружество, просто няма вода”, коментира кметският управник Елена Стойчева.

Ръководството на „Водоснабдяване и Канализация“ ЕООД – Благоевград призова отново всички абонати внимателно да разходват питейната вода, докато трае засушаването и са ограничени дебитите на водоизточниците.Кмета.бг

Добавени коментари

проектант публикува:
07 Септември 2017 | 20:19
Има проект изготвен преди 10 години за водоснабдяването на тези села включително с.Селище,с.Бучино и с-Покровник от яз."Стойковци"Друга алтернатива няма.Нека да се размърдат малко кметовете и община Благоевград.Да се реализира този проект.Има решение и за водоснабдяването на с. Логодаж.Драги ми кметове бъдете по активни.Няма невъзможни неща.
Няма значение кой публикува:
07 Септември 2017 | 10:16
Абе хора, този ЯЗОВИР СТОЙКОВЦИ за украса ли е построен?! Или да служи на хората. За питейна вода - какво трябва - водопровод и малка пречиствателна станция за да пречиства водичката за пиене. Що за безобразие? Не бива някакви неграмотни хора, слезли от дърветата сякаш, че да не могат намерят решение и бързо да снабдят хората с вода! Какво има за мотаене. Има супер модерна техника ВиК, има и пари, толкова колкото действително струва една Пречиствателна станция за питейна вода, а не три пъти повече да се искат и т.н., и т.н., и т.н. - бързо решими проблеми за ЖИВОТА и здравето на ХОРАТА!!!
Ха Ха публикува:
07 Септември 2017 | 08:59
То ако само от времето зависи, защо тогава е тази директорка с мощните си "очи" и дето само се хвали? А кметовете на селата, за какво са, само за заплати и за селските събори?

Добавете Вашия коментар

TOP