35-годишен мъж от гр. Рила е задържан, изнасилвал 4-годишно дете

22 Април 2018 | 10:59
0 коментара
Криминално

35-годишен мъж от гр. Рила е задържан късно снощи за многократно извършвани насилствени действия спрямо 4-годишно момиче, дете на негов първи братовчед.

Към 16.30 ч. вчера в спешното отделение на МБАЛ Благоевград е дошло да преглед 4-годишно момиче, от ромски произход заедно с родителите си. Вчера то е разказало на своя близка, че „татко й“ няколко пъти й правил лоши неща. Бащата на момичето две години е лежал в затвора, поради което детето е отглеждано от негов първи братовчед, който не живее в ромската махала на гр. Рила. Детето е наричало въпросния братовчед „татко“. След като близката разказала на родителите споделеното от момиченцето, те отишли в полицейски участък в Рила, за да съобщят, че детето им е насилвано от близкия родственик. Полицаите им казали, че първо трябва да отидат на преглед при гинеколог.

Към 19 ч. снощи д-р Здравко Карагогов от АГ отделението на МБАЛ „Благоевград“ е констатирал, че дето е насилвано и има разкъсвания.

Към 20 ч. след установяването на насилите в болницата е пристигнал екип от РПУ Рила със следовател, които са взели детето и родителите му и са ги отвели в участъка да дават показания. След това 35-годишният Бисер Т. е задържан с полицейска заповед за 24 часа Уведомена е и районна прокуратура Дупница. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP