33 години гръцки затвор за българин заради измама с продажба на автомобил

17 Април 2018 | 12:18
0 коментара
Криминално

Изпълнителен директор на българска фирма обвинен и осъден на 33 години затвор в Гърция.

За случая му разказва неговият адвокат Иглика Мишева, която беше в предаването “Тази сутрин” по БТВ заедно с зам.-председателят на Нотариалната камара Луиза Стоева.

Един от неговите работници на трудов договор решава, че ще предаде автомобила срещу получаване на определено възнаграждение, което той ще вземе без знанието на изпълнителния директор и борда на директорите – преотстъпва микробуса на неизвестни за него лица. Бордът е гласувал, че този микробус следва да се отрегистрира в КАТ и да се даде на скрап, той от 1991 г. и е с изключително големи материални разходи”, обяснява адвокат Мишева.

Возилото, заедно с малкия талон, в края на 2016 г. отишло в ръцете на неизвестните лица срещу 2000 лв., дадени на ръка, както и обещание за още 1000 лв. Шофьорът по-късно подал сигнал в полицията, но преписката била прекратена, защото не е от реалния собственик.

Междувременно бусът бил заловен по пътя към Солун с 27 пакистанци и иракчанин. Законът в Гърция е такъв, че отговорност носят заловеният на място шофьор и реалният собственик.

Адв. Мишева обясни, че никакви доказателства не са събирани, не е направено редовно призоваване на обвиняемия, няма очни ставки макар шофьорът да е заявил, че не познава собственика, заради недобросъвестен адвокат делото е текло неприсъствено.

Според адвоката в разговор с областния управител на Комотини, той й споделил, че такива случаи са зачестили – има поне 10.

Добавете Вашия коментар

TOP